Şu nazik durumda Bağdat Şam Tahran ve Moskova’da gündeme giren Bahçeli söylemi

Türk Silahlı Kuvvetleri, İdlib’e giriyor. İran ve Rusya ile anlaşmış, ortak askerî harekât yapıyor. Suriye ve Irak da bu anlaşmanın içinde. Türk Silahlı Kuvvetleri açısından hedef...

Türk Silahlı Kuvvetleri, İdlib’e giriyor. İran ve Rusya ile anlaşmış, ortak askerî harekât yapıyor. Suriye ve Irak da bu anlaşmanın içinde. Türk Silahlı Kuvvetleri açısından hedef, İdlib’in içiyle sınırlı değil. Afrin’deki PKK/PYD de etkisiz hale getirilecek ve Suriye’nin kuzeyindeki terör koridoru ortadan kaldırılacak. Böylece Suriye’nin toprak bütünlüğü sağlanacak ve Irak’ı bölme planına da ağır darbe indirilecek.

OLAYIN CİDDİYETİ

Bu koşullarda en önemli sorun nedir?

Türkiye ile ortak harekât yaptığı ülkeler arasındaki birlikteliği güçlendirmek.

İşte bu durumda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 5 bin ülkücüyle Kerkük Musul’a müdahale söyleminde ısrar ediyor. Şu anda Bağdat, Şam, Tahran, Moskova gibi başkentlerde konuşulan olay bu. Oralarda Türkiye’nin güvenilmez olduğunu propaganda eden Atlantik fitnecileri arayıp da bulamadıkları malzemeye kavuştular.

Devlet Bahçeli’yi ciddiye almayalım ama Türkiye ile silah arkadaşları arasında yaratmak istediği güvensizlik ciddî. Ve bu fitnenin Türkiye’de hiçbir güç tarafından desteklenmediğinin komşu devletlere anlatılması, hatta dünya kamuoyuna duyurulması gerekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.629 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 997 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 62 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 160 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar