Uğur Dündar’ın babalık davası

Sözcü yazarı Uğur Dündar gündemden düşmüyor. Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu da topa girdi ve "Uğur Dündar'ın babalık davası" yazısıyla olup bitene ışık tutmaya çalıştı. Terkoğlu mahkeme kayıtlarını okurlarıyla paylaştı.

Televizyonu açıyorum Uğur Dündar. Kapatıyorum Uğur Dündar. Gördü mü, sevdi mi, birlikte oldu mu... İki genç öpüşse tokatla muhafazakârlık dersi verecek ıstakoz medyasının yattılı kalktılı programlarının konusu bu.

Peki mahkeme dosyasının içinde ne var?

Her şeyi, D.G’nin avukatının, Uğur Dündar aleyhine 18 Mayıs 2022’de Isparta Aile Mahkemesi’ne verdiği dilekçe başlattı. Konu “soy bağının tespiti” idi:

Suphiye Orancı ve davalı (Dündar), 1985’te İzmir’de tanışmışlar ve birliktelik yaşamışlardır. Bu duygusal beraberlikleri devam etmiş ve bu süreçte cinsel birliktelik yaşanmıştır. Müvekkilin annesi yaşanan bu cinsel birliktelikten hamile kalmış, 12 Ocak 1986 tarihinde müvekkil dünyaya gelmiştir.”

D.G’nin iddiasının delili var mı? D.G’nin avukatı, tanık getirebileceklerini söylemiş. Mahkemeye sunmasa da Dündar’ın bir gazete röportajında “Günün birinde bir kadının kucağında çocuğu ile çıkıp ‘Uğur Dündar beni iğfal etti’ diyeceğinden korkuyorum” dediğini ifade etmiş.

Bir ek daha yapmış: “Davalı taraf ile her türlü iletişim yolu denenmek suretiyle ve dava yolunda her iki tarafın yıpranmaması adına tüm iyi niyetimizle davaya konu olaya ilişkin görüşme sağlanmaya çalışılmıştır.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın ‘görüşmeyin’ dediği lider 02 Mayıs 2024 | 4.863 Okunma Ölen yine öldüğüyle kaldı 29 Nisan 2024 | 867 Okunma Uğur Dündar’ın babalık davası 25 Nisan 2024 | 6.268 Okunma Erdoğan görevi bırakmalı 22 Nisan 2024 | 4.755 Okunma Baskın yapılan evden çıkan hâkim 18 Nisan 2024 | 5.231 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar