Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir

Gazetecilikte 25 yılı geride bırakıyorum. Meslek hayatımda ilk kez, Numan Kurtulmuş’un başkanlığında TBMM’de resepsiyona davet ediliyorum. Aslında ilk davet geçen yıl ekim ayında TBMM’nin açılış resepsiyonu için gelmişti. O gün katılmadım.

Ancak önceki gün, belki bu fırsat bir daha ele gelmez diyerek, TBMM’nin gedikli gazetecilerinden Deniz Zeyrek’le resepsiyona gittim.

‘Numan Hoca’yı yalnızca tebrik etmedim.

Selefleri gibi, ayrımcılık yapmayıp davet ettiği için kendisine teşekkür ettim.

Bu sayede tarihi bir buluşmaya şahitlik etmiş oldum.

İLK YÜZ YÜZE TEMAS        

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 104. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen resepsiyonu, öncekilerden farklı kılan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel arasında 31 Mart’tan sonraki ilk yüz yüze temasa vesile yaratmış ve yer temin etmiş olmasıydı.

Bahçeli yoktu.

Liderini temsilen Celal Adan hazır bulundu.

Akşener de katılmadı.

İyi Parti’den Kürşad Zorlu ve Ayyüce Türkeş’i gördüm.

DEM Partililer zaten gelmiyordu. 

En geniş katılımı AK Partili ve CHP’li milletvekilleri gösterdi. 

Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan, Gelecek lideri Ahmet Davutoğlu, DEVA lideri Ali Babacan, Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek hazır bulundu.

‘AYAKÜSTÜ OLMAZ’

Salona ilkin Özel geldi. 

Önayak olmam üzerine biz gazetecilerin Erdoğan’la yapacakları görüşmeye dair sorularımızı yanıtladı. 

Yaklaşık 15 dakika sonra Erdoğan, etrafındaki kalabalıkla içeriye girdi. 

Erdoğan ile Özel arasında en çok iki-üç metrelik mesafe vardı. İki liderin yan yana gelip tokalaşmasını bekledik. Belki bu anları fotoğraflayabilir ve demeç alabilirdik.

Özel, sorularımızı yanıtlarken; Erdoğan da bulunduğu noktada gazetecilere yanıt veriyordu. 

Erdoğan, Özel ile görüşmesine ilişkin “Görüşme talepleri oldu. İnşallah en kısa zamanda bir araya gelişi de gerçekleştirebiliriz. Böyle ayaküstü olmaz” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir 25 Nisan 2024 | 3.852 Okunma Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast 19 Nisan 2024 | 5.705 Okunma Meral Akşener tarih oldu 09 Nisan 2024 | 2.332 Okunma Hilvan’da siyasi haydutluk 06 Nisan 2024 | 810 Okunma ‘Değişmeyen kaybetti, değişen başardı‘ 05 Nisan 2024 | 912 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar