CHP, PKK ve FETÖ ile barışmayı vaat ediyor

CHP'nin son açıkladığı parti programında bile, "Ulusal Güvenlik ve Dış Politika" diye bir bölüm vardı. Gerçi bu iki devasa başlığın, 344 sayfa içinde topu topu 27 sayfa tutması güvenlik...

CHP'nin son açıkladığı parti programında bile, "Ulusal Güvenlik ve Dış Politika" diye bir bölüm vardı.

Gerçi bu iki devasa başlığın, 344 sayfa içinde topu topu 27 sayfa tutması güvenlik anlayışlarına dair bir fikir veriyordu ama yine de en azından başlık olarak önemsenmişti. O parti programında, millî güvenliğe tehdit olarak tanımlanan terör örgütleri içinde FETÖ yoktu. YPG yoktu.

DHKP-C zaten yok.

Ne var? "Kuzey Irak'ta konuşlanan PKK" yani CHP, olur da YPG'yi incitmeyelim diye, parti programında PKK'yı bile Kuzey Irak'taki varlığıyla sınırlandırmıştı.

Bunları bilerek, CHP'nin seçim beyannamesine bakayım dedim, İzlanda'da bile siyasî partiler terörle mücadeleye daha çok yer ayırıyordur, eminim. İki yıl önce darbe atlatmış bir ülkenin ana muhalefet partisinin seçim beyannmesinde tek satır FETÖ ile mücadele yok!

YPG ile mücadele yok! Üstelik bu kez PKK ile de mücadele yok. Yanlış duymadınız, CHP tek kelime PKK'dan bahis açmıyor; iktidar olurlarsa terörle nasıl mücadele edeceklerini anlatmıyor. Dahası, "TSK'nın Suriye'deki misyonunu bir an önce sona erdireceğiz" denilerek, yüzden fazla şehit verip güvenliğimizi sağlamak için temizlediğimiz sınırları tekrar YPG ve Esed'e iade etmekten bahsediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kent uzlaşısı bu mu? 19 Mart 2024 | 135 Okunma CHP’de milyonluk ifşalar 18 Mart 2024 | 192 Okunma 31 Mart’ta hatırlarsın 15 Mart 2024 | 327 Okunma ‘İsrafı bitirdik, hizmeti getirdik’ 12 Mart 2024 | 715 Okunma Konforlu mücahitlik 11 Mart 2024 | 340 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar