Özgür Özel’in ‘gizli santrfor’ olarak portresi

CHP Grup Başkanvekilliği yaptığı dönemde bu makama uygun liyakat ve olgunluktan uzaktı. Daha çok celadetli bir kantin militanı gibiydi. O kadar ki, Merdan Yanardağ'ın televizyon kanlındaki bir programda hangisi Merdan hangisi...

CHP Grup Başkanvekilliği yaptığı dönemde bu makama uygun liyakat ve olgunluktan uzaktı. Daha çok celadetli bir kantin militanı gibiydi. O kadar ki, Merdan Yanardağ'ın televizyon kanlındaki bir programda hangisi Merdan hangisi Özgür Özel belli değildi.
AK Parti'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedefe koymakla hızını kesmemiş, Hulusi Akar hasta yatağında ziyaret ettiği için Nuri Pakdil'e de verip veriştirmişti.
Üstelik denemelerini, şiirlerini, Fransızca'dan yaptığı o mükemmel çevirileri ve 1969'da çıkardığı "Edebiyat Dergisi" etrafında yetiştirdiği ozanları, öykücüleri bilmediği besbelliydi. Dahası, adını bile doğru dürüst bilmiyordu. Mezkûr programda tam 5 kez Nuri Pakdil yerine Nevzat Pakdil demişti.
Bununla da kalmamış, Yaşar Nabi'nin "Bir mısraı bir millete şeref verecek şair" dediği Necip Fazıl'a da (hadi çemkirmişti demeyeyim) saygısızlık yapmıştı. Anlaşılan o ki, "Müslüman" edebiyatçılarla ciddi sorunu vardı.
Halbuki o dönem genel...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu kararları kim imzalatıyor? 04 Mayıs 2024 | 376 Okunma O partilerin hakkını ödeyemezler 02 Mayıs 2024 | 605 Okunma Yılmaz Erdoğan çöp mü? 01 Mayıs 2024 | 1.317 Okunma İBB Başkanı kime ‘ihanet’ etti? 30 Nisan 2024 | 4.632 Okunma Gerçek başkan kim? 27 Nisan 2024 | 291 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar