Bir imha kampı olarak Gazze

İsrail'in ve İsrail taraftarlarının bu aralar duymaktan en çok rahatsız oldukları kelimelerin başında, toplama kampı, Auschwitz ve soykırım var. Dünya Yahudi Kongresi tarafından ocak ayında yayınlanan "Hayır...

İsrail'in ve İsrail taraftarlarının bu aralar duymaktan en çok rahatsız oldukları kelimelerin başında, toplama kampı, Auschwitz ve soykırım var.
Dünya Yahudi Kongresi tarafından ocak ayında yayınlanan "Hayır, Gazze Auschwitz Değildir" başlıklı bildiri, sadece bu benzetmeden değil, 1948'de Filistinlilerin acı ve ölüm dolu sürgününe "Nakba" (Felaket) adı verilmesinden bile ne kadar rahatsız olduklarını anlatıyordu.
Halbuki hem tarihi gerçekler hem de İsrailli yetkililerin ilk günden bu yana giderek şiddetini artıran söylemleri, İsrail'in 80 yılı aşkın zamandır Batı'ya "hesap ödettiği" holokostun çağdaş versiyonunu yaşadığımızı açıkça gösteriyor.
Yasaklı kimyasal silah kullanılmasından tutun da açlığın bir savaş silahı haline getirilmesine kadar, bir savaşı savaş olmaktan çıkarıp soykırıma dönüştüren ne varsa Gazze'de uygulandı.
Nazilerin uyguladığı en önemli taktiklerden biri Yahudileri, Çingeneleri ve Slavları açlıktan ölmeleri için Varşova gettolarına sıkıştırmaktı.
Bugün "güvenli alan" kisvesi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AB değerleri balonunu patlatan doktor 06 Mayıs 2024 | 363 Okunma Yeniden başlayanların şehri 03 Mayıs 2024 | 213 Okunma Ölümlere sebep olan biri var 01 Mayıs 2024 | 147 Okunma Taksim’e değil Gayrettepe’ye bak 30 Nisan 2024 | 1.510 Okunma Bir imha kampı olarak Gazze 26 Nisan 2024 | 1.331 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar