15-16 Temmuz dersleri

Teori hayattan çıkar. Önyargılarla teori üretilemez, hurafe üretilir. 15-16 Temmuz 2016 tecrübesinde hurafeleri yerle bir eden çok önemli dersler var.BİRİNCİ DERS: 15 TEMMUZ GECESİ OMUZ BAŞIMIZDA KİM VARDI 15-16...

Teori hayattan çıkar.
Önyargılarla teori üretilemez, hurafe üretilir.
15-16 Temmuz 2016 tecrübesinde hurafeleri yerle bir eden çok önemli dersler var.
BİRİNCİ DERS: 15 TEMMUZ GECESİ OMUZ BAŞIMIZDA KİM VARDI
15-16 Temmuz gecesi, Türk-Amerikan Savaşının doruğudur. Bir tür Sakarya Savaşı! Eğer kaybetseydik düşman Ankara’yı ele geçirecekti. Bizlere de sanırım dağa çıkmak kalacaktı.
Kim aynı gemide, kim Amerikan gemisinde? Bu tür tartışmalar önyargılarla, hurafelerle yapılmaz. Ortaçağ’da papazlar, yüzyıllar boyu tartışmışlar, atın ağzında kaç diş var diye. İncil’e bakmışlar, Tevrat’a bakmışlar, din âlimlerinin, kardinallerin ve başpiskoposların yazdıklarını ciltlerle okumuşlar. En sonunda birisi çıkmış, “şu atın ağzını açıp dişlerini saysak ya” demiş. 
Biz de atın ağzını açıp dişlerini sayalım! 15-16 Temmuz gecesi, sağımıza solumuza bakalım, omuz başımızda kimler vardı, düşman tarafta kimler vardı, kim Türkiye cephesindeydi, kim ABD’nin FETÖ Gladyosu ile birlikteydi?
Kümeslerde saklananlar dahil, herkesin cephesi belli, öyle değil mi?
Tayyip Erdoğan’ın da o gece hangi cephede olduğu tartışma konusu değil. Türkiye cephesindeydi. Ve ölüm tehdidiyle karşı karşıyaydı. O gece “Bizimkiler darbe yaptı” diye göbek atanlar, şimdi kalkmış, “Aynı gemide değiliz” kampanyası yürütüyorlar. Doğru, çünkü ABD’nin gemisindeler. 15-16 Temmuz gecesinde de ABD’nin gemisindeydiler, Fırat Kalkanı Harekâtı’na karşı, Zeytin Dalı Harekâtı’na karşı, Afrin’de, iç cephede, hep ABD gemisindeler. 
Atın ağzını açıp sayınca, kaç dişi olduğunu saptayabiliyoruz.
İKİNCİ DER...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.629 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 997 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 62 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 160 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar