Altın, döviz ve faize karşı en güçlü alternatif; BES

Yatırım için parası olan vatandaşa alternatif yollar bulmak, yastık altı tabir ettiğimiz tasarrufları hem ülke...

Yatırım için parası olan vatandaşa alternatif yollar bulmak, yastık altı tabir ettiğimiz tasarrufları hem ülke ekonomisine hem de vatandaşın ekonomisine katkı sağlayacak biçimde kanalize etmek devletin görevidir.

Para biriktirme imkânı olan halkı altın, döviz, faiz, arsa ve konut gibi ülke ekonomisine katkısı olmayan, insanları bencilleştiren alanlara yatırım yapmaya mahkûm etmenin ülke ekonomisinin tekerlerine çomak sokmaktan farkı yoktur.

**

Hep vatandaşın devlete karşı görevlerini öne çıkarmak ve vatandaşı görevini yapmamakla, eksik yapmakla, ihmal etmekle, suçlama gibi bir alışkanlığımız var.

Oysa asıl sorgulamamız gereken devletin sorumluluklarını yerine getirip getiremediğidir.

Halkının vergileriyle işleyen, vatandaşının beden ve beyin gücüne muhtaç olan devletin yapması gereken temel görevleri vardır ve bu görevleri bürokrasiye sık sık hatırlatmamız gerekiyor ki çarklar adil işlesin.

**

Hatırlatalım o zaman.

Devlet, nasıl ki her vatandaşının gıda, barınma, sağlık, eğitim gibi en temel asgari...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dünya bu gençlerle güzelleşecek 19 Mayıs 2024 | 38 Okunma Mermer atıklarının muhteşem geri dönüşümü 15 Mayıs 2024 | 226 Okunma Küresel şirketler anneyi sevmez 12 Mayıs 2024 | 57 Okunma Boykotta kafalar neden karışık 08 Mayıs 2024 | 270 Okunma Macun tüpten çıktı 05 Mayıs 2024 | 110 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar