Sokakla zulmü aklamak

Dağlıca ve Iğdır'daki terör saldırılarıyla çılgınlaşan PKK'ya karşı toplumun tepki göstermesinden daha doğal bir şey yok. Ama o tepkilerin kime yöneltildiği ve nasıl olduğu çok...

Dağlıca ve Iğdır'daki terör saldırılarıyla çılgınlaşan PKK'ya karşı toplumun tepki göstermesinden daha doğal bir şey yok. Ama o tepkilerin kime yöneltildiği ve nasıl olduğu çok önemli. Büyük şehirlerdeki bir Kürt vatandaşa veya HDP örgütlerine yöneltilen her saldırı tam da PKK'nın ve Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyenlerin istediği şey. 
Bu tuzağa düşülmemeli. Çünkü terörle sonuç almanın sonuna gelindi. Şu olanlara bir bakın. Suriye'de zemin kaybeden, Türkiye'de HDP üzerinden elde edilen siyasi başarıyı heba eden PKK ne yapıyor? Silahların miadının dolduğu, demokratik mücadele döneminin başladığı bir dönemde yine kan döküyor. 
Oradan buraya dönmek bir çılgınlık... Böyle olduğu için bölge insanı destek vermiyor. Yıkılan köprülerine sahip çıkıyor, ölümlere karşı tepki gösteriyor. Bu yüzden AK Parti düşmanlığıyla gözleri kararan bazı medya gruplarının desteğine, aydınların algı operasyonlarına rağmen PKK, HDP ile birlikte güç ve itibar kaybediyor. 
İşte tam bu noktada bir bakıyorsunuz, ülkenin Batı yakasında bazı güçler sokağa iniyor. En başta da MHP ve çevresi. Bu da, uzun zamandır planlanan ve satır aralarında dile getirilen "darbe dinamiği"nin harekete geçtiğini gösteriyor. Devreye "sıkıyönetim" talebinin girmesi de hayra alamet değil. Değil çünkü MHP de HDP gibi 7 Haziran sonrası siyaset üretmeyerek, her şeye "hayır" diyerek irtifa kaybediyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özel mi, Kılıçdaroğlu siyaseti mi anormal? 20 Mayıs 2024 | 1.401 Okunma Aile ve küresel tehditler 19 Mayıs 2024 | 1.348 Okunma Kobani’yi seçen akıl 18 Mayıs 2024 | 349 Okunma Ankara’nın ‘büklüm büklüm yolları’ 16 Mayıs 2024 | 4.390 Okunma ‘Hepsine çökeceğiz...’ 14 Mayıs 2024 | 2.065 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar