Kaybeden ata oynamak

ABD ve Avrupa'nın inşa ettiği Atlantik sisteminin savunucuları, Çin ile Rusya arasında giderek derinleşen ittifak stratejisini 'uğursuz gelecek' diye niteliyor. Bir bakıma Batı'nın kâbusu gerçekleşiyor. Zira ABD, Rusya ile...

ABD ve Avrupa'nın inşa ettiği Atlantik sisteminin savunucuları, Çin ile Rusya arasında giderek derinleşen ittifak stratejisini 'uğursuz gelecek' diye niteliyor. Bir bakıma Batı'nın kâbusu gerçekleşiyor.
Zira ABD, Rusya ile Çin arasındaki her yakınlaşmayı bir beka sorunu olarak görüyor.
II. Dünya Savaşı'ndan bu yana ABD, güç dengesi adını verdiği stratejiyle büyük güçlerin kendisine karşı ittifak yapmasını hep engelledi.
Fakat şimdi ABD kadim stratejisinden artık istediği randımanı alamıyor. Çin ve Rusya, özellikle de Ukrayna cephesinde büyük güç ittifakını yeniden kurdu.
Bu jeopolitik gerçekliğin bütün ağırlığını hissettirdiği Ukrayna savaşı bu nedenle küresel güç...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Batı’nın stratejisi Doğu’nun trajedisi 27 Temmuz 2024 | 10 Okunma ABD’nin ‘Yüce Tanrısı’ kim? 25 Temmuz 2024 | 198 Okunma Batı’dan kaçış 23 Temmuz 2024 | 1.359 Okunma ‘Siyonist çağ’ın kapanışı 21 Temmuz 2024 | 132 Okunma ‘Google çiftliğindeki kölelerin trajedisi’ 20 Temmuz 2024 | 100 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar