Kobani’yi seçen akıl

Coğrafyamız kadar Türkiye'nin içi de rahat değil ve sürekli sorunlarla boğuşuyor. Son bir ayda siyasetteki normalleşme çabaları toplumu biraz olsun umutlandırdı ama devam edip etmeyeceğinden kimse emin değil....

Coğrafyamız kadar Türkiye'nin içi de rahat değil ve sürekli sorunlarla boğuşuyor. Son bir ayda siyasetteki normalleşme çabaları toplumu biraz olsun umutlandırdı ama devam edip etmeyeceğinden kimse emin değil. Çünkü o kadar çok uçlara savrulan siyasi duruş var ki, birinin ak dediğine diğeri kara diyor ve ortak bir nokta zor görünüyor.
Türkiye'nin son 10 yılda yaşadığı kuşatmalara bakın. Bırakın marjinal partileri, Türkiye'nin merkezinde yer alan AK Parti ve CHP'nin uzun zamandır ortaklaştıkları tek bir konu yok.
Silahın, terörün devreden çıkması için başlatılan Çözüm Süreci'nden Gezi'ye onlarca böyle örnek sayılabilir. Destansı bir direnişle püskürtülen 15 Temmuz işgal ve darbe girişimini bile CHP "kontrollü darbe" diye itibarsızlaştıran bir siyaset izledi.
Aynı yaklaşım...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerji filomuzu güçlendırıyoruz 22 Temmuz 2024 | 199 Okunma İçeride Trump, dışarıda Ecevit ve Özal suikastları 18 Temmuz 2024 | 332 Okunma ‘Kıyamete kadar affetmeyeceğiz...’ 16 Temmuz 2024 | 1.296 Okunma ‘ABD’den onay aldık’ diyen FETÖ’cü 14 Temmuz 2024 | 659 Okunma Trump kimleri korkutuyor? 12 Temmuz 2024 | 1.438 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar