MHP ne yapmak istiyor?

Koalisyon görüşmelerinde son haftaya girildi. Yarın Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Devlet Bahçeli'nin görüşmesi var. Herkes merakla o görüşmenin nasıl sonuçlanacağını bekliyor. Acaba bir...

Koalisyon görüşmelerinde son haftaya girildi. Yarın Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Devlet Bahçeli'nin görüşmesi var. Herkes merakla o görüşmenin nasıl sonuçlanacağını bekliyor. Acaba bir koalisyon mu olacak yoksa bir tekrar seçime mi gidilecek? 
MHP bile isteye koalisyon görüşmelerini zorlu bir satranç oyununa dönüştürdü. Siyasetini, uzlaşma ihtiyacından çok, Şah-Mat ikilemi üzerine kurdu. Daha 7 Haziran gecesinden itibaren, dışlayıcı bir tutum aldı. AK Parti- CHP koalisyonu dışında tüm seçeneklere kapıyı kapattı. Yüzde 60'lık bloka karşı çıktı, Önce "haydi seçime" dedi sonra dönüp seçime gidilmemesi gerektiğini söyledi. Ardından Meclis başkanlığı seçiminde AK Parti'ye destek verdi, sonra da hem cumhurbaşkanına hem de başbakana saldırdı. 
Peki, MHP bu tavrıyla ne yapmak istiyor? Siyaset kulislerinde Bahçeli'nin bu tavrıyla iki siyasi hedefi olduğu söyleniyor. Birincisi bütün bu ters söylemlerine rağmen asıl niyeti AK Parti'yle bir koalisyon yapmak. Bir MHP'li şöyle diyor: "Bahçeli somut bir adım bekliyor. Eğer pazartesi Davutoğlu, söze kırmızı çizgilerden başlarsa görüşme 15 dakikada biter. Ama eğer bir hükümet önerisi ve bakanlıkların nasıl dağıtılacağı gibi somut bir formülle gelirse koalisyon kurulur. Bence Bahçeli bunu bekliyor." 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özel mi, Kılıçdaroğlu siyaseti mi anormal? 20 Mayıs 2024 | 1.429 Okunma Aile ve küresel tehditler 19 Mayıs 2024 | 1.348 Okunma Kobani’yi seçen akıl 18 Mayıs 2024 | 349 Okunma Ankara’nın ‘büklüm büklüm yolları’ 16 Mayıs 2024 | 4.391 Okunma ‘Hepsine çökeceğiz...’ 14 Mayıs 2024 | 2.065 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar