Mesele Kürt meselesi değil

Şu garip duruma bakın, PKK'ye göre Türkiye DAEŞ'i, DAEŞ'e göre de PKK ve PYD'yi destekliyor. Ve ne hikmetse ikisi birden neredeyse aynı tarihlerde Türkiye'ye karşı savaş ilan ediyor. Bu tezgâhı, bu yalanlar üzerine...

Şu garip duruma bakın, PKK'ye göre Türkiye DAEŞ'i, DAEŞ'e göre de PKK ve PYD'yi destekliyor. Ve ne hikmetse ikisi birden neredeyse aynı tarihlerde Türkiye'ye karşı savaş ilan ediyor. 
Bu tezgâhı, bu yalanlar üzerine kurulu tuzağı artık Türkiye toplumu görmeli. Özellikle de Kürt halkı... Çünkü PKK'nin savaşı başlatmasının çözüm süreciyle, Kürt haklarıyla bir ilgisi olmadığı çok açık. Diyarbakır'da askeri, Suruç'ta polisleri katletmenin Kürtlerin demokratik haklarıyla nasıl bir ilgisi var? 
Şu çok açık, bu savaşın Kürt meselesiyle ilgisi yok. Kürtler belki de son yüzyıllık tarihlerinde ilk kez siyaseten en güçlü oldukları dönemi yaşıyor. 6 milyonu aşan oy alan bir partileri var. Büyükşehir belediyeleri de dahil 100'ü aşkın belediye ellerinde. Farklı medya mecralarında da hatırı sayılır bir karşılıkları var. Siyasetle elde edemeyecekleri hiçbir hak yok. 
İlginçtir, HDP bu gücünü, 13 yıl sonra AK Parti'yi tek başına iktidardan etmekte kullanıyor ama silahları susturmakta kullanamıyor. Sivil siyasi bir parti olarak öncelikle onların"savaş" yalanlarına karşı çıkmaları gerekiyor. Çünkü hepsi yalan. 
KCK'nin gerekçelerine bakın. Barajlar ve yollar "askeri"dir. Peki, Yüksekova Havaalanı'na neden karşı çıkıldı? Bu kadar gayriciddi bir yaklaşım olabilir mi? Bütün bunlar gözümüzün önünde olurken, bir daha çatışma olmasın diye oy veren Kürt halkının ne yapacağı önemli. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özel mi, Kılıçdaroğlu siyaseti mi anormal? 20 Mayıs 2024 | 1.423 Okunma Aile ve küresel tehditler 19 Mayıs 2024 | 1.348 Okunma Kobani’yi seçen akıl 18 Mayıs 2024 | 349 Okunma Ankara’nın ‘büklüm büklüm yolları’ 16 Mayıs 2024 | 4.391 Okunma ‘Hepsine çökeceğiz...’ 14 Mayıs 2024 | 2.065 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar