Harvard’ı kıskandıran çaba

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'nun memleketi Ardahan'a girdiğimizde bizi oraya ulaştıran duble yollar ve üniversitenin yeni kampüsü hariç sanki eski Türkiye'ye gitmiş gibi oldum. Yeni bina yok denecek...

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'nun memleketi Ardahan'a girdiğimizde bizi oraya ulaştıran duble yollar ve üniversitenin yeni kampüsü hariç sanki eski Türkiye'ye gitmiş gibi oldum. 
Yeni bina yok denecek kadar az... Sanayi ve tarım yatırımı zaten yok. Bu yüzden Ardahan, hem Türkiye'nin en yoksul hem de en çok göç veren ili. 
Hayvancılıktan para kazananlar bile yatırımını büyük şehirlere yapıyor. Orada yaşamını sürdürenlerin feryadı ise ne yazık ki pek duyulmuyor. 
Ardahan Valisi Ahmet Deniz ve Belediye Başkan Faruk Köksoy'a bir dokununca bin ah işittim. Ardahan'a özel sektör ilgi göstermediği gibi devlet de yeterince el atmış değil. 
Aslında bir açıdan el atmamaları da bir fırsat olabilir. 
Çünkü dünyanın önde gelen bilim adamlarının öngörülerine göre Ardahan, önümüzdeki 20 yılın en yaşanabilir şehirleri içinde ilk sırada yer alıyor. Nedeni de doğasının insan eliyle bozulmamış olması... 
İyi yönetilirse Ardahan'ın bu hali gelecek için en iyi yatırım olacak. 
Bu değeri fark edenlerin başında da Ardahan Üniversitesi geliyor. Ardahan Üniversitesi gerçekten bölgeye dinamizm kazandıracak önemli işlere imza atıyor. Şehrin doğal zenginliğinin MR'ını çekiyor. Balından, peynirine, envai çeşit çiçeğinden, endemik bitkisine, kuş cenneti olan Aktaş gölünden, kayak merkezine nasıl bir zenginliğe sahip olunduğunu ve yaşatılması gerektiğini gösteriyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özel mi, Kılıçdaroğlu siyaseti mi anormal? 20 Mayıs 2024 | 1.429 Okunma Aile ve küresel tehditler 19 Mayıs 2024 | 1.348 Okunma Kobani’yi seçen akıl 18 Mayıs 2024 | 349 Okunma Ankara’nın ‘büklüm büklüm yolları’ 16 Mayıs 2024 | 4.391 Okunma ‘Hepsine çökeceğiz...’ 14 Mayıs 2024 | 2.065 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar