Hangisi doğru? Dinç Bilgin mi Aydın Doğan mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Aydın Doğan'a ilişkin sözleriyle başlayan tartışma sürüyor. Bu bitecek gibi de görünmüyor çünkü Doğan, gözümüzün içine baka baka her...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Aydın Doğan'a ilişkin sözleriyle başlayan tartışma sürüyor. Bu bitecek gibi de görünmüyor çünkü Doğan, gözümüzün içine baka baka her siyasiyle girdiği tartışmayı şu minvalde sözlerle bitiriyor: "Ne ben ne gazetelerim siyasete müdahale etmedik ve bir talepte bulunmadık."
Doğan'ı ve Hürriyet gazetesini biraz yakından izleyenler bilir ki bu külliyen yalan. Aydın Doğan, her dönem çok şey istedi, istediklerinin de önemli bir kısmını "medya gücü"yle aldı. Alamayınca da saldırdı ama hep inkâr etti.
Sadece Petrol Ofisi'nin ilk ihalesinden, Doğan'a geçene kadar neler yaşandığına bakmak bile bunu anlamaya yeter. O ihaleye girip de kolları kelepçelenerek Organize Şube'ye götürülen işadamlarının fotoğrafları Hürriyet'in ve diğer gazetelerin arşivinde duruyor.
Ama şimdi sizi önemli ve yaşayan bir tanığa götürmek istiyorum. Doğan'ı iyi tanıyanlardan ve gazabına uğrayanlardan Sabah'ın ilk sahibi, benim de eski patronumDinç Bilgin'e... Bilgin de bir gazete patronuydu ve bir gazete patronu olarak medyanın nasıl bir rol üstlendiğini iyi biliyordu. O bildiklerini de samimi bir biçimde anlatmıştı:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özel mi, Kılıçdaroğlu siyaseti mi anormal? 20 Mayıs 2024 | 1.414 Okunma Aile ve küresel tehditler 19 Mayıs 2024 | 1.348 Okunma Kobani’yi seçen akıl 18 Mayıs 2024 | 349 Okunma Ankara’nın ‘büklüm büklüm yolları’ 16 Mayıs 2024 | 4.390 Okunma ‘Hepsine çökeceğiz...’ 14 Mayıs 2024 | 2.065 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar