CHP, MHP ve HDP'nin suskunluğu

Koalisyon görüşmelerinin ilk ayağı tamamlandı. AK Parti'nin, CHP, MHP ve HDP'yle yaptığı ilk görüşmelerin özeti şu; siyasi diyalog açısından iyi bir başlangıç ama koalisyon için...

Koalisyon görüşmelerinin ilk ayağı tamamlandı. AK Parti'nin, CHP, MHP ve HDP'yle yaptığı ilk görüşmelerin özeti şu; siyasi diyalog açısından iyi bir başlangıç ama koalisyon için henüz erken.
CHP'nin kapıyı aralaması, MHP'nin başka kapıyı önermesi, HDP'nin ise kapıyı açık tutsa bile "güven" vermemesi bu tablodan "güçlü" bir koalisyon çıkmayacağına işaret. 
Bayram sonrası gerçek tabloyu göreceğiz.
Meclis'te temsil açısından güçlü bir siyasi tablo olmasına rağmen partilerin siyasi duruşları ve yakın geçmişleri "uzlaşmak" için yeterli değil. Birçok konuda anlaşamayacak, sorunlu bir siyasi tablo var.
Müzakere masasına ayrıntılar gelince bu gerçek daha net görünecek.
Bunun en çarpıcı örneğini Anayasa Mahkemesi'nin dershaneler kararıyla gördük. Zamanlaması manidar olmasa bile CHP'nin başvurusuyla gerçekleşen iptal kararı, siyasetin önünde çok derin bir "Paralel yapı" yani Gülen Cemaati gerçeği durduğunu gösteriyor.
Manzara vahim... Devlet içinde "Paralel devlet" kuran bir cemaat var ama bunun "tehlike yarattığını" AK Parti dışında gören bir siyasi parti yok.
CHP, MHP ve HDP de susuyor ve sanki böyle bir yapı yokmuş gibi davranıyor. Oysa dershaneler meselesine ve 17-25 Aralık darbesine kadar, bu üç siyasi parti de Gülen Cemaati'ne karşı inanılmaz bir mücadele yürütüyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özel mi, Kılıçdaroğlu siyaseti mi anormal? 20 Mayıs 2024 | 1.401 Okunma Aile ve küresel tehditler 19 Mayıs 2024 | 1.348 Okunma Kobani’yi seçen akıl 18 Mayıs 2024 | 349 Okunma Ankara’nın ‘büklüm büklüm yolları’ 16 Mayıs 2024 | 4.390 Okunma ‘Hepsine çökeceğiz...’ 14 Mayıs 2024 | 2.065 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar