CHP mektubunun sırrı

Birkaç gündür Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluarasında bir mektup meselesinden söz ediliyor. Mektup olayı Başbakan Davutoğlu'nun, aday tanıtım...

Birkaç gündür Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluarasında bir mektup meselesinden söz ediliyor. Mektup olayı Başbakan Davutoğlu'nun, aday tanıtım toplantısında bütün siyasi partilere yaptığı çağrıyla başladı. Çağrıda, seçim sürecinde partilerin kirliliğe yol açan afişleri asmaması, nezaket kuralları içinde rekabet edilmesi, şiddete karşı ortak tavır geliştirilmesi, cumhurbaşkanı ve lider ailelerinin iş karıştırılmaması dile getiriliyordu. 
Bu açıklamaya sözlü olarak CHP olumlu, MHP ve HDP ise olumsuz tepki verdi. Ancak bu arada CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Başbakan'a konuyla ilgili bir mektup gönderdiği de yazılıp çizilmeye başladı. Hatta Başbakan Davutoğlu ABD gezisindeyken gönderildiği varsayılan mektupla ilgili şöyle diyordu: "(CHP'nin) Mektubu elime geçtiğinde detaylı şekilde inceleyeceğim ama ilk izlenimim, muhteva ile ilgili aldığım bilgi itibarıyla söylüyorum, olumludur."
Ancak çok sürmeden Başbakan Davutoğlu bu mektup olayının bir "rivayet" olduğunu da söyleyecekti: "Aday tanıtım programımızda çağrıda bulundum. Siyasi nezaket kuralları içinde rekabet edelim, şiddete karşı ortak tavır sergileyelim, aileleri bu işe karıştırmayalım. Bir tek CHP'den mektup geldiği rivayeti var ama mektup nerede biz de bilmiyoruz. Bize gelen bir şey yok. Mektup yerine whatsapp'la haberleşsek daha kolay olacak." 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özel mi, Kılıçdaroğlu siyaseti mi anormal? 20 Mayıs 2024 | 1.414 Okunma Aile ve küresel tehditler 19 Mayıs 2024 | 1.348 Okunma Kobani’yi seçen akıl 18 Mayıs 2024 | 349 Okunma Ankara’nın ‘büklüm büklüm yolları’ 16 Mayıs 2024 | 4.390 Okunma ‘Hepsine çökeceğiz...’ 14 Mayıs 2024 | 2.065 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar