CHP bir taşla üç değil beş kuş vuracak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçimlerine giderken partisinin seçim beyannamesini Ankara'da açıkladı.Çok değil, 5 ay sonra yeni bir seçim beyannamesinden fazla bir şey beklenmiyordu ama...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçimlerine giderken partisinin seçim beyannamesini Ankara'da açıkladı.
Çok değil, 5 ay sonra yeni bir seçim beyannamesinden fazla bir şey beklenmiyordu ama geride bıraktığımız o beş ayda da içeride ve dışarıda çok şey değişmişti. Peki, bu değişime, ülkenin ana muhalefet partisi CHP nasıl bakıyordu ve bunu beyannameye yansıtacak mıydı?
Bu sorunun cevabını yerinde almak için CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu'nun davetine icabet edip, Ankara'ya doğru yola çıktım.
Beyannamenin açıklanacağı ATO Kongre Merkezi'ne girdiğimde, geçmişle kıyaslanmayacak düzenli bir salon ve heyecanlı bir kitle vardı.
Tek tek konuşulduğunda da daha yumuşak bir dil kullanan, "özgüvenleri" artan CHP'liler dikkat çekiyordu. Bunda da kuşkusuz 7 Haziran öncesi "değerleri değil, ekonomiyi" önceleyen 7 Haziran sonrasında da uzlaşmayı öne çıkartan siyasetin etkili olduğu anlaşılıyordu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kürsüden ne söyleyeceği, dağıtılan kitapçık ve broşürlerden belliydi ama nasıl söyleyeceği de önemliydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özel mi, Kılıçdaroğlu siyaseti mi anormal? 20 Mayıs 2024 | 1.401 Okunma Aile ve küresel tehditler 19 Mayıs 2024 | 1.348 Okunma Kobani’yi seçen akıl 18 Mayıs 2024 | 349 Okunma Ankara’nın ‘büklüm büklüm yolları’ 16 Mayıs 2024 | 4.390 Okunma ‘Hepsine çökeceğiz...’ 14 Mayıs 2024 | 2.065 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar