Bakan Topçu’nun vefa borcu

Başbakan Ahmet Davuoğlu'nun kurduğu seçim hükümetinin sürpriz isimlerinden biri de hiç kuşkusuz Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu. Topçu, Başbakan Yardımcısı Tuğrul...

Başbakan Ahmet Davuoğlu'nun kurduğu seçim hükümetinin sürpriz isimlerinden biri de hiç kuşkusuz Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu. Topçu, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'le birlikte AK Parti'yi HDP'yle aynı karede göstermeyi amaçlayan "siyasi tuzağı" bozmada önemli rol oynadı. 
Aslında Topçu'nun bu tuzaklara karşı makul siyasetçi tavrı yeni değil. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle başlayan, 12 Eylül referandumuyla süren, Gezi ve 17-25 Aralık darbe girişimleriyle devam eden her siyasi kırılmada Topçu, sivil siyasetin ve milletin yanında yer alarak "Milli" ve sivil siyasetin hakkını verdi. 
Bu siyasi duruşun bir gereği olarak da daha bakanlığının birinci haftasında ilk gezisini memleketi Kars ve Ardahan'a yaptı. Ankara'dan Kars'a giderken uçakta yaptığımız kısa sohbette şöyle diyordu: "Baba topraklarımızla bağımızı hiç koparmadık. Bir vefa borcumuz var o topraklara... Serhat şehirlerimiz tarihimiz ve geleceğimiz için önemlidir. Türkiye'nin içinden geçtiği sıkıntıları herkesin iyi görmesi gerekiyor." 
Kültür ve Turizm Bakanı Topçu'yu, Kars Harakani Havalimanı'nda Vali Günay Özdemir, MHP'li Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Partili Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksöz, Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun ve çok sayıda vatandaş karşıladı. 
Kars'a adım atar atmaz gittiği valilikte önce Kars'ın turizm potansiyeliyle ilgili bilgi alanTopçu, restore edilen tarihi yapılarla özellikle de Selçuklu eserlerinin yoğun olduğu Ani şehriyle yakından ilgilendi. Turizm ve kültür meselesine tek boyutlu bakılmaması gerektiğini belirten Topçu, Kars- Ardahan- Iğdır üçlemesinin, birçok ülkeye yakınlığı nedeniyle ticari ve turizm açısından bölgenin cazibe merkezi olabileceğini söyledi. 
Bakanın ilk gezisine ulusal ve yerel medyanın ilgisi de yoğundu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özel mi, Kılıçdaroğlu siyaseti mi anormal? 20 Mayıs 2024 | 1.423 Okunma Aile ve küresel tehditler 19 Mayıs 2024 | 1.348 Okunma Kobani’yi seçen akıl 18 Mayıs 2024 | 349 Okunma Ankara’nın ‘büklüm büklüm yolları’ 16 Mayıs 2024 | 4.391 Okunma ‘Hepsine çökeceğiz...’ 14 Mayıs 2024 | 2.065 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar