Bahçeli'nin B planı

Yeni yılın ilk günlerindeyiz. Önümüzdeki 4 yıl ya da yakın vadede bir seçim baskısı olmayacağı için 2016 daha çok parti içi mücadelelerle geçecek. Buna AK Parti dahil... AK Parti daha rahat...

Yeni yılın ilk günlerindeyiz. Önümüzdeki 4 yıl ya da yakın vadede bir seçim baskısı olmayacağı için 2016 daha çok parti içi mücadelelerle geçecek. Buna AK Parti dahil... AK Parti daha rahat görünse de CHP, MHP ve HDP'nin 2016'yı rahat geçirme şansı yok. Hem muhalefette olacaksınız hem de oy kaybedeceksiniz, bunu sürdürmek kolay değil. Bu durum, siyasi ayak oyunlarıyla atlatılmaya çalışılsa da fazla sürmez, bir yerde patlayacak.
Şimdi üç muhalefet partisinde de o patlamaların zaman olacağı bekleniyor. En şanslısı yine de CHP... CHP'de hem güçlü bir aday yok hem de Kılıçdaroğlu, sosyolojik taban nedeniyle işi sağlama bağlamış durumda.
HDP ise "uzaktan kumanda"yla yönetildiği için siyasi iradeden söz edilmiyor. Bu da içeride büyük enerji birikimine yol açıyor. O enerjinin ne zaman açığa çıkacağı ve nasıl bir sarsıntı yaratacağı ise hesaplanamıyor. HDP her an büyük bir depremle sarsılabilir. Bu sarsıntıyla tek parça kalır mı yoksa parçalanır mı belli değil çünkü o gelişmeleri etkileyen, Öcalan'dan, Kandil'e hatta küresel güçlere kadar uzanan çok sayıda aktör ve güç odağı var. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özel mi, Kılıçdaroğlu siyaseti mi anormal? 20 Mayıs 2024 | 1.450 Okunma Aile ve küresel tehditler 19 Mayıs 2024 | 1.349 Okunma Kobani’yi seçen akıl 18 Mayıs 2024 | 350 Okunma Ankara’nın ‘büklüm büklüm yolları’ 16 Mayıs 2024 | 4.391 Okunma ‘Hepsine çökeceğiz...’ 14 Mayıs 2024 | 2.065 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar