'Artık ABD'de de Gülen tehlikesi var'

Türkiye'de devleti ele geçirme iddiasıyla yargılanan Gülen örgütü için ABD'de de tehlike çanları çalmaya başladı. Bugünü kadar başta USA Today gazetesi olmak üzere ABD'nin bazı ciddi gazete ve...

Türkiye'de devleti ele geçirme iddiasıyla yargılanan Gülen örgütü için ABD'de de tehlike çanları çalmaya başladı. Bugünü kadar başta USA Today gazetesi olmak üzere ABD'nin bazı ciddi gazete ve haber sitelerinde Gülen örgütüyle ilgili önemli yazılar çıktı. Bir kısmını bu köşede de yazdık. Ancak ilk kez Cumhuriyetçi kesimin önemli internet haber sitesi TheBlaze. com'da Ariel Cohen imzalı çok çarpıcı bir yazı yayımlandı.
Yazıda birçok iddia ilk kez dile getirildi. İşte onlardan biri: "(Gülen'in liderliğini yaptığı cemaat) tıpkı Türkiye'deki gibi ABD'de de paralel bir yapı kurup kurmadığını sorgulamak mantık dışı olmaz. Türkiye kendini bu kaçak imama karşı korumak için gerekli adımları attı ve tutuklama kararı çıkardı. Artık bizde FBI'nın detaylı araştırması sürerken siyasetçiler bu yapıdan aldıkları desteği iade etmeli... Ve Kongre de bu para, güç ve etki karmaşasını netleştirip adaletin ışığı altında tutmalı."
Sadece bu tespitler bile artık Gülen'in Pensilvanya'da rahat oturamayacağının işareti. Yazar "Pensilvanya'da yaşayan Fethullah Gülen adındaki Türk Müslüman din adamının sığındığı ülkeye sağlıksız din ve siyaset karışımı bir yapı" getirdiğini söylüyor ve şöyle diyor: 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özel mi, Kılıçdaroğlu siyaseti mi anormal? 20 Mayıs 2024 | 1.437 Okunma Aile ve küresel tehditler 19 Mayıs 2024 | 1.348 Okunma Kobani’yi seçen akıl 18 Mayıs 2024 | 350 Okunma Ankara’nın ‘büklüm büklüm yolları’ 16 Mayıs 2024 | 4.391 Okunma ‘Hepsine çökeceğiz...’ 14 Mayıs 2024 | 2.065 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar