AK Parti kongresi

AK Parti, terörün can aldığı, siyasi kuşatmaların çok yönlü sürdüğü bir zaman diliminde olağan kongresini yapıyor. Zor bir zamandan geçerken kongre yapmanın da kongre üzerine yazmanın da zor...

AK Parti, terörün can aldığı, siyasi kuşatmaların çok yönlü sürdüğü bir zaman diliminde olağan kongresini yapıyor. Zor bir zamandan geçerken kongre yapmanın da kongre üzerine yazmanın da zor olduğunu biliyorum. Tam da bu nedenle kongre üzerinde durmak gerektiğini düşünüyorum. Çünkü içinden geçtiğimiz süreçte, Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinden yürütülen kirli kampanyanın hedefinde sivil siyaset ve onun son yıllardaki en güçlü temsilcisi AK Parti var.
AK Parti, kuruluşundan bugüne zamanın ruhunu doğru okuyarak geldi. Tek başına iktidar olduğu 13 yılda sessiz devrimlerle sadece ülkenin çehresini değiştirmedi, aynı zamanda sivil siyasete itibar kazandırarak tarihi bir rol oynadı. Siyasetin motor gücü oldu. İçerideki rakiplerini etkilediği gibi bölgesindeki birçok partiye de ilham kaynağı oldu.
Şimdi yeni bir dönemin eşiğinde... Bu nedenle kongrenin yapılacağı 12 Eylül tarihi, sadece simgesel bir seçim değil aynı zamanda geleceğin "yeni siyasetinin ve kadrolarının" belirleneceği bir tarih olacak.
Zamanın ruhunu yakalayacak, eskiyi yok saymadan yeniyi devreye sokacak, farklı toplumsal kesimleri buluşturacak yeni bir siyasete ihtiyaç var. Bu çok dillendirilen "Fabrika ayarlarına dönmek"le aynı şey değil, çok daha ileri bir adım.
Yeni Şafak Yazarı Kemal Öztürk'ün teknoloji deyimiyle söylediği gibi; "bir update olma, yeni bir versiyon sürümü" bu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özel mi, Kılıçdaroğlu siyaseti mi anormal? 20 Mayıs 2024 | 1.381 Okunma Aile ve küresel tehditler 19 Mayıs 2024 | 1.348 Okunma Kobani’yi seçen akıl 18 Mayıs 2024 | 349 Okunma Ankara’nın ‘büklüm büklüm yolları’ 16 Mayıs 2024 | 4.390 Okunma ‘Hepsine çökeceğiz...’ 14 Mayıs 2024 | 2.065 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar