AK Parti ezber bozmalı

Seçim öncesi ve sonrası Türkiye'nin başına bir çorap örülmeye başlandığı çok açık. Sadece son iki ayda yaşanan ve kamuoyunu sarsan olaylara bakmak bile yeterli.Diyarbakır HDP mitingindeki patlama, Tel...

Seçim öncesi ve sonrası Türkiye'nin başına bir çorap örülmeye başlandığı çok açık. Sadece son iki ayda yaşanan ve kamuoyunu sarsan olaylara bakmak bile yeterli.
Diyarbakır HDP mitingindeki patlama, Tel Abyad'da PYDDAEŞ çatışması, DAEŞ'in yeniden Kobani'ye saldırması, Suruç katliamı, yine Suruç'ta iki polisin arka arkaya katledilmesi tesadüf değil. PKK'nin Adıyaman'da bir astsubayı şehit etmesi de bölgeyi ateşe vermesi de tesadüf değil. Ve en önemlisi Diyarbakır'daki bombayı koyduğu ileri sürülen ve akıbeti bilinme- yen şüphelisiyle, Suruç'taki canlı bombacının adresinin Adıyaman çıkması da tesadüf değil.
Bölgede Türkiye'yi de içine alacak kirli bir savaş yürütülüyor. Şu bilgilere bakın: Diyarbakır bombacısı denilen şüpheli kişi, polis tarafından bir otelde bulunuyor ama sonra serbest kalıyor. Şu andaki durumu da meçhul, çünkü soruşturma için gizlilik kararı var.
Oysa polisin sürdüğü ize göre adamın geçmişi hayli karanlık. DHKP-C Kurtuluş grubu üyesi olduğu söylenen şüphelinin, DAEŞ'le ilişkisi son iki ayda kurulmuş. Bu kişiyi, Suriye Muhaberatı'nın devşirdiğinden söz ediliyor. Aynı şey Suruç katliamcısı için de söyleniyor.
Peki, bu bilgileri MİT veya bölgedeki polis istihbaratı değerlendirmedi mi? Yoksa hâlâ güvenlik birimleri içinde farklı yapılanmalar mı var? Reyhanlı'da 53 yurttaşımızı kaybettiğimiz patlamada bunun bedeli ağır ödendi. O patlamaya ilişkin ipuçlarını MİT'in verdiği ama o dönemdeki paralel savcının bunu nasıl görmezden geldiği biliniyor. Peki, şimdi engel ne?
MİT'e operasyon yetkisinin de verildiği bir süreçte, el âlem oyun kurarken, o oyun bozulamıyorsa bu işte bir gariplik yok mu? Bu ciddi bir sorun değil mi? Bir an önce, başta sınır bölgeleri olmak üzere, bu tür olayların yoğun yaşandığı illerde güvenlik birimleri gözden geçirilmeli. Ayrıca o olaylar olurken, ihmali olanlar görevden alınarak halka güven verilmeli.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özel mi, Kılıçdaroğlu siyaseti mi anormal? 20 Mayıs 2024 | 1.381 Okunma Aile ve küresel tehditler 19 Mayıs 2024 | 1.348 Okunma Kobani’yi seçen akıl 18 Mayıs 2024 | 349 Okunma Ankara’nın ‘büklüm büklüm yolları’ 16 Mayıs 2024 | 4.390 Okunma ‘Hepsine çökeceğiz...’ 14 Mayıs 2024 | 2.065 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar