1 Kasım'da kim, neden şanslı?

Yeni bir seçime giderken siyasette neyin değişeceği merak ediliyor. Hangi parti ne söyleyecek de, sandık sonuçları 7 Haziran'dan farklı olacak?Siyasi tabloya bakınca, bu farkı yaratabilecek potansiyele sahip -daha merkezde oldukları...

Yeni bir seçime giderken siyasette neyin değişeceği merak ediliyor. Hangi parti ne söyleyecek de, sandık sonuçları 7 Haziran'dan farklı olacak?
Siyasi tabloya bakınca, bu farkı yaratabilecek potansiyele sahip -daha merkezde oldukları için- iki parti görülüyor: AK Parti ve CHP. Ancak şu da bir gerçek ki, bu farkı yaratma potansiyeli AK Parti'de CHP'den çok daha fazla.
Çünkü AK Parti, 7 Haziran'da oy kaybetse de hâlâ Türkiye'nin birinci ve hâlâ en değişimci partisi. Arkasına Türkiye toplumunun en büyük sosyolojik kümesi muhafazakârları almış ve toplumun diğer kesimleriyle de ilişki kurabilmiş, onların hayatına dokunmuş 13 yıllık bir başarı hikâyesi var.
Şimdi buna pozitif bir şey daha ekleniyor: 7 Haziran'da AK Parti'nin kaybettiği oyları alan MHP ve HDP'nin kötü performansı. Türkiye toplumu, bu iki partinin izlediği negatif siyaset nedeniyle gözlerini yeniden AK Parti'ye çevirmiş durumda. Bu da çok fazla bir şey yapmadan bile giden oyların en azından bir kısmının geri döneceğini gösteriyor.
Ancak, AK Parti'den çok daha fazlası bekleniyor. Sadece oy artırması değil, Türkiye'nin içinden geçtiği zor günlerde daha uzlaşmacı, diğer partileri de dikkate alan ve kucaklayıcı bir siyaset dilini kullanması bekleniyor. İster sokaktaki insanla, isterse siyasi analistle konuşun, herkesin beklentisi bu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özel mi, Kılıçdaroğlu siyaseti mi anormal? 20 Mayıs 2024 | 1.401 Okunma Aile ve küresel tehditler 19 Mayıs 2024 | 1.348 Okunma Kobani’yi seçen akıl 18 Mayıs 2024 | 349 Okunma Ankara’nın ‘büklüm büklüm yolları’ 16 Mayıs 2024 | 4.390 Okunma ‘Hepsine çökeceğiz...’ 14 Mayıs 2024 | 2.065 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar