Sınırsızlık sarmalında arkadaş seçimi… 

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Latif Erdoğan'ın bugünkü (19.03.2022)''Sınırsızlık sarmalında arkadaş seçimi… '' başlıklı yazısı.

İnsanı kendisine en yakın canlı olan hayvanlardan ayıran en önemli özelliklerinden biri his ve duygularının serbest bırakılışı, his ve duygularına sınır getirilmemiş bulunmasıdır. Bu hal ve keyfiyet onu yüceler yücesi mertebelere çıkaran ya da kendi cinsinin bile esfeline atan özelliktir. 

İnsan kendisinde mevcut his ve duygulardan müspet olanları ne ölçüde inkişaf ettirir ve yine kendisinde mevcut menfi his ve duyguları ne ölçüde aşağıya çekebilirse o nispette insandır, insan denilmeye layık bir varlıktır. 

Eğitimden, terbiyeden gaye ve maksat da zaten bu neticeye ulaşmaktır, öyle de olmalıdır. Böylesi bir netice hâsıl etmeyen eğitim eğitim değildir, böylesi bir maksada hizmet etmeyen terbiye terbiye değildir.  

İnsanın his ve duyguları sınırlandırılmadığına göre, onun inkişafının da bir sınırı olmamalıdır. Yoktur da. Bu hayır yarışında her insan daim kendi rekorunu kırar; bir mertebe sonrası bir öncekinden sürekli daha hayırlı olur. Her defasında denize ulaşır, ikinciye ulaştığında önceki deniz onun yanında bir katre...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran meselesi 20 Nisan 2024 | 492 Okunma Kıssadan hisse: Ağır emanet 13 Nisan 2024 | 404 Okunma Neşter... 06 Nisan 2024 | 588 Okunma Haydi canlar sandık başına 30 Mart 2024 | 183 Okunma Takva 23 Mart 2024 | 131 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar