Neşter...

 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde, milli irade CHP’nin birinci, Ak Parti’nin ise ikinci parti olması şeklinde tecelli etti. Evet, sandıktan çıkan sonuca hepimiz saygılıyız, saygılı olmak zorundayız. Fakat, sonuca...

 

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde, milli irade CHP’nin birinci, Ak Parti’nin ise ikinci parti olması şeklinde tecelli etti. Evet, sandıktan çıkan sonuca hepimiz saygılıyız, saygılı olmak zorundayız. Fakat, sonuca saygılı olmak; sonucu doğru ve isabetli bulmak anlamına da gelmemelidir. Fertler yanılabildiği gibi toplumlar da yanılabilir. Fert de toplum da layuhti değildir.  Aksi halde, toplumları irşat için gönderilen peygamberlerin ve onların yolunu yol edinen büyük mürşitlerin çalışmalarının hikmetsiz, gayesiz olması gerekirdi.

Seçim sonuçlarını yanlış bulanlardanım. Uyarı adına yapılan tercihte kantarın topu oldukça fazla kaçmıştır. Hayr-ı kesir için şerr-i kalil işleyeyim derken, farkında olmadan şerr-i kesir için hayr-ı kalil işlenmiştir.

Ne ki, kadere inanan bir mümin olarak, bize şer gibi görünen bu yanlışın nice hayırlara vesile olabileceğine de itikadım tamdır. Bu hayırların neler olabileceğinin hepsini elbette yaşayarak göreceğiz. Bazılarını şimdiden söylemek de mümkündür.

Fakat ben, bu yazımda hem seçmene hem de...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Üç zulmet - Üç nur - O fotoğraf 27 Nisan 2024 | 516 Okunma İran meselesi 20 Nisan 2024 | 496 Okunma Kıssadan hisse: Ağır emanet 13 Nisan 2024 | 407 Okunma Neşter... 06 Nisan 2024 | 589 Okunma Haydi canlar sandık başına 30 Mart 2024 | 183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar