Haydi canlar sandık başına

 31 Mart 2024 yerel seçimleri inşallah yarın gerçekleşecek. Bu siyasi şölene katılım ne kadar çok olursa, demokratik kazanımlarımızın orantısı o kadar çok demektir. Bunu bütün dünyaya...

 

31 Mart 2024 yerel seçimleri inşallah yarın gerçekleşecek. Bu siyasi şölene katılım ne kadar çok olursa, demokratik kazanımlarımızın orantısı o kadar çok demektir. Bunu bütün dünyaya göstermemiz de önemli. Türkiye’yi, diktatörlerin değil, bizzat milli iradenin yönettiği gerçeğini dost düşman herkese göstermek durumundayız. Ta ki düşmanlarımız tenkit edecek bir şey bulamasın; dost ve refiklerimiz de kendilerine bu konuda örnek model bir ülke bulunduğunu görüp bizleri taklit etsinler.

Yerel seçimleri, genel seçimlerden ayırıcı en önemli özellik, partilerin değil kişi ve kişiliklerin öne çıkarılmaları zorunluluğudur. 

Toplum böylece en liyakatliyi tercih eder, yaşadığı, hayatını sürdürdüğü beldeye, şehre en başarılı hizmet vereceklerle öyle olamayanlar arasında bir tercihte bulunur. Genel seçimlerde bu tercih daha çok parti programları ve lider kadro; yerel seçimlerde ise programı hemen pratiğe dökecek bireysel kabiliyetler üzerinden yapılır.

Demem o ki, partileri değil bizzat adayları önceleyen bir seçim yapmak en gerçekçi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Üç zulmet - Üç nur - O fotoğraf 27 Nisan 2024 | 274 Okunma İran meselesi 20 Nisan 2024 | 496 Okunma Kıssadan hisse: Ağır emanet 13 Nisan 2024 | 407 Okunma Neşter... 06 Nisan 2024 | 589 Okunma Haydi canlar sandık başına 30 Mart 2024 | 183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar