Kıssadan hisse: Ağır emanet

 Bize gelen iyiliklerin, güzelliklerin kaynak olarak tek adresi Allah’tır. Şerlerin, kötülüklerin kaynak olarak tek adresi ise kendimiziz. O zaman, sahiplenmemiz gerekenler yanlışlarımızın, hatalarımızın...

 

Bize gelen iyiliklerin, güzelliklerin kaynak olarak tek adresi Allah’tır. Şerlerin, kötülüklerin kaynak olarak tek adresi ise kendimiziz. O zaman, sahiplenmemiz gerekenler yanlışlarımızın, hatalarımızın, eksikliklerimizin bilançosudur. Başarıların, iyiliklerin, güzelliklerin kaynağı olmadığımız gibi hakiki sahibi de değiliz.

Hz. Ömer, bu sorumluluk bilinciyle hareket etmiş, idare ettiği kişilerin başına gelen bütün musibet ve belalarda sorumluluğu üzerine alarak, benim yüzümden oldu, demiştir. Bu şuur onu sürekli murakabeye, sürekli istiğfar ve tövbeye yönlendirmiş, o da bir kul olarak üzerine düşen vazifeyi hakkıyla eda etmiştir. 

Kendi döneminde kelaynakların eskisi gibi görünmez olduğunu görünce çevre yerlere insanlar göndermiş, onlardan kelaynakların görüldüğüne dair olumlu cevap gelince, kendi devrinde bir hayvan neslinin tükenişinin vebalinden kurtardığı için Rabbine şükür secdesinde bulunmuştur. 

İdaresi altındaki yerlerde değil insanların haksızlığa uğraması, hayvanların dahi haksızlığa uğramasından endişe...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Üç zulmet - Üç nur - O fotoğraf 27 Nisan 2024 | 514 Okunma İran meselesi 20 Nisan 2024 | 496 Okunma Kıssadan hisse: Ağır emanet 13 Nisan 2024 | 407 Okunma Neşter... 06 Nisan 2024 | 589 Okunma Haydi canlar sandık başına 30 Mart 2024 | 183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar