Garipler Hareketi 

Peygamber Efendimiz, “Din garip başladı, bir gün yine garip olacak. Müjde olsun gariplere. Onlar insanların ifsat ettiklerini ıslah edenlerdir” buyurur. Sanırım, dinimiz, zuhur ettiği günden bu yana şimdiki kadar garip...

Peygamber Efendimiz, “Din garip başladı, bir gün yine garip olacak. Müjde olsun gariplere. Onlar insanların ifsat ettiklerini ıslah edenlerdir” buyurur. 

Sanırım, dinimiz, zuhur ettiği günden bu yana şimdiki kadar garip kalmamıştır. Dinin sahip çıkanı çok az görünüyor. 

Islah, zordur, zorlardan zordur. Bir bina saniyede yıkılır, fakat inşası aylar, yıllar alır. Bütün dini ve manevi değerlerimiz, birileri tarafından yıkıma uğrarken, onları tekrar inşa edip yaşanır hale getirmek bu bakımdan zor ve uzun süreli çalışmalar gerektirir. Hele, tahripçiler, dünya çapında bir organize ve sisteme ulaşmışken, onların tahribatını tamir ve tashih, olağanüstü bir gayret ve mucize çapta bir inanmışlık ve aynı ölçekte bir adanmışlık eşliğinde ancak gerçekleşebilir. 

Verimlilik ve kalıcılık bağlamında bu müspet çalışmaların mutlaka bir harekete dönüştürülmesi de sosyolojik anlamda kaçınılmazdır. 

Hareket ilke merkezlidir; kişi veya lider merkezli...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran meselesi 20 Nisan 2024 | 492 Okunma Kıssadan hisse: Ağır emanet 13 Nisan 2024 | 404 Okunma Neşter... 06 Nisan 2024 | 588 Okunma Haydi canlar sandık başına 30 Mart 2024 | 183 Okunma Takva 23 Mart 2024 | 131 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar