Siz hepiniz, ben tek

Binali Yıldırım, rakip sahalardan bile galibiyetle çıkacağına çok emin olsa gerek ki, arabasının plakasında bile "CHP" yazan, CHP adayını şimdiye dek üç kez canlı yayında ağırlamış olan muhalif gazeteci İsmail Küçükkaya'nın moderatörlüğünde tartışmayı kabul etti.

Gözler şimdi pazar gecesi gerçekleşecek bu müsabakaya çevrilmişken, Yıldırım'ın "siz hepiniz, ben tek" duruşunun aslında seçimin başından beri var olan gerçekliğe de bir cevap olduğunu düşünüyorum.
Düşünsenize, muhalefetin adayını ülkenin açık ara en zengin holding patronu ve ailesi tüm varlığıyla destekliyor.
Ziyaret ediyor, localarda baş köşeye oturtuyor, özel jetlerini tahsis ediyorlar.
Öte yandan darbe gecesi yüzlerce vatandaşımız bombalanıp öldürülürken çıtını çıkarmayan koca bir şarkıcı-oyuncu tayfası, dakikalar içinde örgütlenip aynı sloganı yazarak kampanyanın gönüllü öncülerinden oluyorlar. Yetmiyor, para bağışında bulunuyorlar, çağrılar yayınlıyorlar.
Amerika'nın en önde gelen gazetesi Washington Post, sayfalarını ilk kez bir ülkenin belediye başkan adayına açıyor ve uzunca bir makale ile Amerikan halkına ve dünyaya taraflı bakış açısını ulaştırmasını, global ölçekte aktörleşmesini sağlıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir imha kampı olarak Gazze 26 Nisan 2024 | 1.319 Okunma Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 604 Okunma Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.268 Okunma CHP’nin borçları meselesi 22 Nisan 2024 | 1.756 Okunma Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.711 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar