Kapıyı feministler açtı, erkekler girdi

Makro siyaseti bir anlığına unutun ve geniş açıdan bakın. Esas "makro" siyasete bakın. Cinsiyet farklılığının bir "öz"e dayanmadığını savunan anlayış dünyayı nereye...

Makro siyaseti bir anlığına unutun ve geniş açıdan bakın. Esas "makro" siyasete bakın. Cinsiyet farklılığının bir "öz"e dayanmadığını savunan anlayış dünyayı nereye sürüklüyor, görün.
Üçüncü dalga feminizmin "ebesi" olduğu cinsiyetsizlik (lgbt) siyaseti sayesinde, sözde kadın haklarını savunan feministler eliyle kadınlık siliniyor. Bu öyle bir söylemsel hegemonya ki kadına kadın demeyi bile yasaklıyor. Yasaklamaktan öte her faşizm türü gibi kendi suflelerini söylemeyi reddedenleri de mahkûm ediyor.
Bu zorbalığın en ünlü mağduru, Harry Potter serisinin dünyaca ünlü yazarı J.K. Rowling olmuştu. Okuduğu bir makale kadınlardan "menstrüasyon geçiren bireyler" olarak bahsedildiğini gören Rowling, eskiden bu ifadenin yerine "kadın" kelimesini kullandığımızı sosyal medya hesabından sarkastik bir dille duyurunca dünya başına yıkıldı.



Kadına...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 604 Okunma Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.268 Okunma CHP’nin borçları meselesi 22 Nisan 2024 | 1.753 Okunma Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.710 Okunma Olmayan jakuzi ve görülmeyen ölümler 17 Nisan 2024 | 438 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar