DHKP-C sempatizanı Barolar Başkanı

Altı yıl önce savcımız Mehmet Selim Kiraz, DHKP-C'li teröristler tarafından şehit edilmişti. Medyada İsmail Saymaz ve Ahmet Şık gibi kalemler, saldırganları "eylemciler" diye nitelerken, sosyal medyada da "Biz de sizi seviyoruz"...

Altı yıl önce savcımız Mehmet Selim Kiraz, DHKP-C'li teröristler tarafından şehit edilmişti. Medyada İsmail Saymaz ve Ahmet Şık gibi kalemler, saldırganları "eylemciler" diye nitelerken, sosyal medyada da "Biz de sizi seviyoruz" etiketiyle katillere övgüler düzülmüştü.


Devlet, DHKP-C'ye yönelik operasyonlarını o saldırıdan sonra Mustafa Çalışkan'ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü sırasında artırdı. Örgütün beli büyük ölçüde kırıldı.
O tutuklamalar sırasında bazı DHKPC'liler "ölüm orucu" denilen eyleme girişti. Devletin tüm ısrar ve çabasına rağmen intiharda karar kılmış DHKP-C militanı Helin Bölek onlardan birisiydi.

Ve bugün ülkemizdeki tüm avukatları temsil iddiasındaki Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, savcı katili DHKP-C'nin militanı Bölek'e "Duyurmaya çalıştığı sesi bu düzene ölümünden daha çok korku verdi" yazarak destek oldu.


Sağkan, eşcinsel ilişkinin Kur'an'da yazdığı üzere "günah" olduğunu belirten Diyanet hutbesi sonrası protesto metni de yayınlamış ve Başkan Ali Erbaş'a "Sesi çağlar öncesinden gelen şahıs" diyerek saldırmıştı. Elbette esas saldırdığı "çağlar öncesine" ait gördükleri İslam'dı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kent uzlaşısı bu mu? 19 Mart 2024 | 99 Okunma CHP’de milyonluk ifşalar 18 Mart 2024 | 191 Okunma 31 Mart’ta hatırlarsın 15 Mart 2024 | 327 Okunma ‘İsrafı bitirdik, hizmeti getirdik’ 12 Mart 2024 | 715 Okunma Konforlu mücahitlik 11 Mart 2024 | 340 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar