Millî marşın ıslıklanması

A Milli Futbol takımımız çok etkili bir performans ortaya koyup Konya’da oynanan maçta Fransa gibi çok güçlü bir ekibi 2-0 mağlup etmeyi başardı.

Türkiye, ziyaretçilere karşı hoşgörülü ve misafirperver olmakla tanınan bir ülkedir.

Ancak bu maçta Fransa Millî Marşı La Marseillaise’in ıslıklanması, protesto edilmesi son derece yanlış oldu.

Spor müsabakaları gerginlikleri artırmak değil, tam tersine mevcut tansiyonu düşürmek ve olumlu izlenimler yaratmak için iyi bir fırsattır.

Holiganizm, fanatizm ve şiddetin sporda yeri olamaz. Öfke ve nefret söylemi de buna dâhil. Futbolcular, hakemler, maça dair ne varsa her şey protestoya açık elbette ama ulusların sembolü niteliğindeki millî marşlar ve bayrakları bunların dışında tutmak gerekir.

Maçtan sonra sosyal medyada yazılanlara baktım: “Fransa Türkiye’nin dostu değil”, “Ermeni soykırımı tasarısını kabul ettiler”, “Fransa Ermenilerle kol kola” gibi şeyler yazılmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar