Hakan Çelik Kimdir?

10 Eylül 1969’da Beyoğlu’nda doğdu. 1990 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu. Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Avrupa Birliği’nin Siyasi Yapısı konusunda masterını tamamladı. İletişim Fakültesi'nde Radyo Televizyon Sinema bölümünde Bilim Kurgu Sineması üzerine bir yüksek lisans programına devam etti.


Basın hayatına 1988’de Günaydın Gazetesinde başlayan Çelik, aynı zamanda Türkiye'nin ilk özel radyocularındandır. Radyoculuğa 1990'ların başında İskoçya’daki Glasgow BBC’de staj yaparak adımını attı. Aynı dönemde Britanya'nın en köklü yayın organlarından The Herald'da kısa bir süre çalıştı. Hürriyet Gazetesi’nin radyosu Hür FM’in kurucuları arasında yer aldı ve radyonun genel müdürlüğünü yaptı. Show Radyo, Genç Radyo ve NTV Radyo’da programlar yaptı.

1992 yılında İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın bursuyla Londra’ya gitti. Almanya, Japonya, Fransa, ve ABD hükümetlerinin davetleriyle bu ülkelerde akademik seminlerlere katıldı, konferanslarda konuşmacı olarak yer aldı. Dünyanın 100'ü aşkın ülkesinde gazeteci olarak bulunan Çelik, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin de aralarında bulunduğu pek çok kurum ve kuruluştan mesleki çalışmaları dolayısıyla ödüller aldı. Çeşitli programlara katılmak üzere bugüne kadar 8 kez Japonya’ya gitti. Türkiye’deki az sayıda Japonya uzmanından biridir.

1997 yılından bu yana Posta gazetesinde köşe yazarlığı yapan Hakan Çelik, son 7 yıldır gazetenin Ankara Temsilciliği görevini de yürütüyor. Farklı kanal ve gruplarda radyo ve televizyon programlarına da devam eden Hakan Çelik, 3 yıl boyunca Habertürk Televizyonu'nda 'Weekend' isimli hafta sonu kuşağını hazırlayıp sundu.

Şubat 2008'den itibaren Kanal 24 televizyonunda kültür-sanat konularından ekonomi ve politikaya uzanan zengin içerikli "Hafta Sonu Moderatörü" isimli sabah kuşağını hazırlayıp sunmaya başladı.

Beyaz TV’de ekrana gelen “Basın Kulisi” programına yorumcu olarak katkı sağladı.

TRT 1 Radyosunda Pazartesi - Cuma günleri 12.00-13.00 saatlerinde yayınlanan "Haber - Yorum" programının Ocak 2010-Temmuz 2011 tarihleri arasında yorumculuğunu yaptı. Ayrıca, yine TRT 1 Radyosunda hafta içi sabah kuşağında yayınlanan "Gündem" programına da zaman zaman yorumcu gazeteci olarak katıldı.

Bugüne kadar Küba Devlet Başkanı Fidel Castro, Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benediktus ve Rum Ortodoks Patriği I. Bartholomeos'un da aralarında bulunduğu dünya liderleriyle röportajlar yaptı. Sadece Türkiye'de yaşayan Rum, Ermeni ve Yahudi azınlıklarla ilgili olarak değil tüm dünyada inançlar arası diyalogun ve kültürel ve siyasal etkileşimin önemine ve geliştirilmesine yönelik yazılar kaleme alan bir gazetecidir. Kiev, Moskova, Atina ve Vatikan’da büyük ayinlere katılmıştır, Hıristiyanlık teolojisi ve “ekümenik diyalog” konusunda uzmandır.

Müzikle ilgili çalışmalarına da devam eden Hakan Çelik, her pazar akşamüstü 16.00’da TRT 3 Radyosunda kendisinin hazırlayıp sunduğu "Tren Yolculuğu" programı ile dinleyicilerine ulaşmaya devam etmektedir. Büyük bir ses – müzik arşivine sahiptir.

Klasik müzikten, günümüz popüler müziğine ve trenler ile uçaklardan otomobillere kadar çok çeşitli ilgi alanlarına sahip olan Çelik, aynı zamanda dünya çapında tanınmış bir otomobil eleştirmenidir ve "Posta" gazetesinde çarşamba günleri otomobille ilgili köşe yazıları yazmaktadır.

Çelik, Türkiye ve yurtdışında çeşitli kongre, konferans ve panellerde "konuşmacı" olarak iletişim ve medya alanlarındaki tecrübesini aktarmakta, ayrıca pek çok kongre, konferans, basın toplantısı, fuar ve seminer gibi organizasyonlarda "Master of Ceremony" (Türkçe ve İngilizce) olarak görev almaktadır.

Aynı zamanda bir seslendirme sanatçısı olup, çeşitli program ve TV yayınları için seslendirmeler yapmaktadır.

Halen, Kanal 24 ve TRT’deki yayınlarının yanı sıra CNN TÜRK’te “Parametre” programına haftanın beş günü yorumcu olarak katılıyor.

BAZI YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 127 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 142 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 142 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 214 Okunma Türkiye'nin kamyon üssü 21 Şubat 2022 | 160 Okunma 84 milyonun ortak markası 19 Şubat 2022 | 149 Okunma Hollanda’nın başarısını tekrarlamak mümkün 17 Şubat 2022 | 254 Okunma “İç Anadolu’nun yıldızı olacağız” 15 Şubat 2022 | 197 Okunma Beşi bir yerde 14 Şubat 2022 | 537 Okunma
TÜM YAZILARI