Lobi gücümüzü çalıştıramıyoruz

Dışişleri Bakanlığı Türkiye’nin en köklü ve değerli kurumlarından biridir. Son 10-15 yıl içinde kritik kadroların ağırlıklı olarak FETÖ’yle irtibatlı insanlar tarafından ele geçirilmesi, bakanlığın itibarı ve etkinliği açısından en üzücü gelişmeydi.

Türkiye’nin haklarının korunması ve tanıtılması için devletin imkânlarının seferber edildiği yüzlerce ismin aslında Pensilvanya’ya çalıştığının anlaşılması yıllar aldı.

Bu süreçte Türkiye’nin en hassas dosyaları çarçur edildi, zaman tüketildi, kritik bilgileri başka kurumlarla paylaşıldı. FETÖ’cülerin tespit edilmesi, bakanlıktan ihraç edilmeleriyle bazı başkentlerde ve hassas görevlerde oluşan boşluk hızlı şekilde doldurulmaya çalışılıyor. Ancak stratejik yerlere güvenilir ve iyi yetişmiş insan bulmak kolay değil.

Dışişleri Bakanlığı tam da bu dönemde Latin Amerika ve Afrika başta olmak üzere dünyanın belli coğrafyalarında daha fazla etkinlik gösterebilmek için yeni temsilcilikler açma kararı almıştı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar