Bir kez daha 15 Temmuz ve Sakarya Savaşı

Dün bu köşede yayımlanan “FETÖ Darbesinin bastırılması ve Sakarya” başlıklı Rota, geniş yankı uyandırdı. İzmir Kemalpaşa ilçesi Sarılar köyünden Avni Ozan kardeşim...

Dün bu köşede yayımlanan “FETÖ Darbesinin bastırılması ve Sakarya” başlıklı Rota, geniş yankı uyandırdı. İzmir Kemalpaşa ilçesi Sarılar köyünden Avni Ozan kardeşim aradı, sabah köy kahvesinde tartışılmış. Köylü, olaylara çok sade bakıyor. Doğruları kabul etmede rahat.

BEKO AVŞAROĞLU’NUN ELEŞTİRİSİ

E-postalar da geldi. Beko Avşaroğlu, şöyle yazıyor:

“Yukarıda bağlantısı verilen yazınız güzel de, her zaman yaptığınız gibi, AKP iktidar ayağını unutuyorsunuz. AKP iktidarı darbe bastırılana kadar neredeydi. Bugüne kadar AKP içindeki Gladyo’nun siyasi ayağı nerede? Mafya tarikat ve siyaset üçgenine dayalı, AKP’nin emperyalizmle bağı devam etmektedir. Bu bağı mücadele hedefinin içinden çıkarırsak mücadele soyut kalır. Çünkü saydığınız ABD ile mücadele alanlarının ilişkisini R. T. E yönlendirmektedir.

“Muhalefetin yaptığı yanlış, Türkiye Cumhuriyeti’nin emperyalizmden kurtulması ve bağımsızlık konusunda özünde mevcut iktidardan farklı bir şey söylememesi, ‘Mevcut iktidar gitsin yerine emperyalizmin temsilcisi olarak iktidara biz gelelim’ diyorlar.

“Mevcut iktidarın ne yaptığını ve ne yapmak istediğini öncelikle doğru analiz edip ortaya koyup, iktidara karşı CHP’nin yapmadığı muhalefeti veya yapamadığı muhalefeti sizin yapmanız gerekiyor. Aksi durumda Osmanlıcı ve şeriat özlemi olan, laiklik karşıtı odak olmuş AKP iktidarına karşı olan tüm kesimlerin yanlış politikalara savrulması gayet doğaldır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.629 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 997 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 62 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 161 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar