Bu ülkeye yabancı yatırımcı gelir mi?

AK Parti’nin en önemli icraatından biri yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılan yatırımı teşvik etmekti.Bu amaçla, rüzgar, hidroelektrik ve güneş enerji santralleri (RES, HES ve GES) yatırımlarına büyük...

AK Parti’nin en önemli icraatından biri yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılan yatırımı teşvik etmekti.

Bu amaçla, rüzgar, hidroelektrik ve güneş enerji santralleri (RES, HES ve GES) yatırımlarına büyük teşvikler getirildi.

Ruhsatlar dağıtıldı, yenilebilir enerji santrallerinin ürettiği elektrik için pozitif ayrımcılık uygulandı ve önemli sayılabilecek bir taban fiyat belirlendi. Ayrıca üretecekleri elektrik için alım garantisi verildi.

RES, GES ve HES’lerde üretilen elektrik doğrudan enterkonnekte sisteme bağlandı ve aradaki şirketler tarafından tüketiciye ulaştırıldı.

Bu santrallere verilen bir başka destek de kurulum aşamalarında yaşanan çevre sorunlarının devlet tarafından görmezden gelinmesiydi.

Bu teşvikler sayesinde Türkiye genelinde mantar gibi RES, GES ve HES projeleri yapıldı. Sürekli akan nakit sayesinde müteahhitler, sanayiciler enerji işine girmeye başladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.519 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 738 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 770 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.666 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.429 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar