Oy yoksa temiz su da yok!

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek bu hafta 'Oy yoksa temiz su da yok!' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Şubat ayının başlarıydı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hatay’da partililerine sesleniyordu.

Konuşmanın bir yerinde şöyle dedi:

“Bir gerçeği şu anda söylüyorum, merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı, Hatay mahzun kaldı.”

Erdoğan’ın bu sözleri başta gaf sanıldı.

Ancak daha sonra başka kentlerde hem Erdoğan hem kurmayları benzer açıklamalar yaptı.

Biz gazeteciler de haklı olarak bu sözleri “Oy yoksa hizmet de yok” olarak yorumladık.

★★★

31 Mart 2024 gecesi, seçim yayını sırasında sonuçları değerlendirirken Erdoğan’ın o sözlerini anımsayıp şöyle bir yorum ve soru cümlesi sarf ettim:

“Harita değişti, birçok yer muhalefete geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan şimdi sözünü tutup muhalefete geçen yerlere hizmet götürmeyecek mi?”

Bir iş insanı, benim bu sorumun haklı bir soru olduğunu gösteren ilginç bir yorum yaptı. Seçimlerde vicdanının muhalefeti, aklının iktidarı seçtiğine dikkat çekerek, yaşadığı ikilemi şöyle anlattı:

“Bazı illerde iş yapıyoruz. İktidar seçimi kaybederse o illere desteği kesebilir, işlerimiz aksayabilir diye endişe ettik. Kendi şehrimizde oy verirken vicdanımızın sesine kulak verdik ama iş yaptığımız ili iktidar kazanınca da sevindik.”


★★★

Sorduğum sorunun birçok insanın aklında olduğunu düşünüyordum.

Yine de Erdoğan’ın, 31 Mart’ı 1 Nisan’a bağlayan gece AK Parti balkonundan yaptığı konuşmada, ülkeye hizmet eden yerel yöneticilerle iş birliği yapacaklarını söylemesi endişelerimi azalttı.

Belki Ankara Erdoğan’ın bu sözleri doğrultusunda, seçimde başka partilere oy veren yerleşim yerlerine ayrımcılık yapmaz diye umutlandım.

Hatta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun dünkü mazbata töreninde “projelerimize onay bek-li-yo-ruz” diyerek dikkat çektiği o büyük sorun da çözülür diye aklımdan geçirdim.

★★★

Ah benim iyimser yanım!

Öyle olmayacağını anlamam sadece bir gün sürdü.

Haberler hemen akmaya başladı.

İlk örnek Denizli Çal’dan geldi.

2019’da Çal’ı MHP kazanmıştı. 2024 seçimlerini CHP’li Ahmet Hakan kazandı ve Başkan Fethi Akçan’ı yendi.

Peki Çal’da bu sonuç yaşanırken 1 Nisan sabahı Ankara’da ne oldu biliyor musunuz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.516 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 736 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 768 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.662 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.427 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar