Erdoğan ne yapacak?

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek bu hafta 'Erdoğan ne yapacak?' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Seçim sonuçlarının muhalefet cephesindeki yansımaları çok konuşuluyor ama kimse iktidar cephesinde konuşulanlara ve yaratacağı sonuçlara bakmıyor.

O nedenle dün uzun süre iktidar kanadının önemli isimleriyle konuştum.

Şunu gördüm:

Tabanda siyaset yapanlar sonuca şaşırmamış. Çünkü hepsi bu dip dalgasını fark etmiş, hatta Ankara’ya iletmiş. En büyük şok, “halktan kopuk” Beştepe’de ve AK Parti Genel Merkezi’nde yaşanmış.

★★★

Bir AK Parti milletvekiline göre CHP’ye atfedilen “bizim seçmen tıpış tıpış gidip oy verir” söylemi, AK Parti yönetiminde de yaygındı ve bu nedenle Ankara seçmenin taleplerine kulak kapattı.


Bir AK Partili kaynağıma göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bir karar vermek zorunda kaldı ve AK Parti kurmaylarından gelen “Emeklilere seyyanen zam yapın, yoksa oy alamayacağız” taleplerine tepki gösterdi. Seçmenin “Para yoksa oy yok” serzenişine “hep bir şeyler dağıtarak mı siyaset yapacağız” yaklaşımıyla karşı çıktı.

Beştepe’de Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve partideki kurmaylarıyla yaptıkları toplantıda mealen şöyle bir diyalog yaşandı:

Parti yetkilisi: Efendim emeklilerin ve düşük ücretlilerin tepkisi çok yoğun. Kütahya, Kırıkkale, Adıyaman, Uşak, Yozgat gibi iller kaybedilebilir. Seyyanen zam yapılmalı.

Mehmet Şimşek: Ekonomimiz böyle bir zammı karşılayamaz, batarız.

Cevdet Yılmaz: Bizim şuna karar vermemiz gerek: Ya partiyi kurtaracağız ya ülkeyi.

Ya partiyi kaybettireceğiz ya devleti batıracağız.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı da gelecek dört yılın daha önemli olduğunu, o dönemi riske atacak bir şey yapmayacağını beyan etti.

Böylece emekliye ve düşük ücretlilere zam kararı alınmadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.514 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 736 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 766 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.658 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.426 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar