Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar 

“Bir hakîkat kalmasın âlemde Allah’ım nihân”, aslında Muallim Naci’nin bir şiirinin bir mısrası olduğu halde, eskilerin ağzında bir deyime dönüşerek yaygın kullanım...

“Bir hakîkat kalmasın âlemde Allah’ım nihân”, aslında Muallim Naci’nin bir şiirinin bir mısrası olduğu halde, eskilerin ağzında bir deyime dönüşerek yaygın kullanım kazanmıştı.

Şairin “Allah’ım dünyada hiçbir hakikat gizli kalmasın” anlamına gelen duası şu günlerde sürekli dilimde.

Önce üzerinde ‘gizli’ ibaresi bulunan, 1993 tarihli, kırmızı kapaklı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği tarafından hazırlanmış, üzerinde ‘Psikolojik Etkinlik Çalışmaları Sonuç Raporu’ yazan kitap bir hurdacıda bulundu ve 10Haber sitesi muhabiri Masum Gök tarafından haberleştirildi.

Dün de, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara’da uğradığı saldırıda hayatını kaybeden Ülkü Ocakları eski genel başkanı Sinan Ateş’le ilgili mahkemeye sunulan iddianame erişilir hale geldi. 

İki olay arasında ilk bakışta herhangi bir ilgi bulmak mümkün olmayabilir, ama benim açımdan ikisi arasında ilişki büyük.

Önce sizleri kırmızı kapaklı kitabın yayım tarihi olan 1993 yılına götürmem gerekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Şubat davası mahkumu yaşlı generallerin serbest kalmalarını sağladı.. Sevindim ama… 18 Mayıs 2024 | 1.565 Okunma Kobani davasında verilen cezalar, bana Almanya’da milyonların ölümünden sorumlulara yapılan muameleyi hatırlattı  17 Mayıs 2024 | 3.540 Okunma Bahçeli “İnşallah Türkiye değişmez” demişti.. Ülkemiz eski Türkiye’yi anımsatan ‘darbe’ sözcüğüne rağmen çok değişti… 16 Mayıs 2024 | 1.724 Okunma Üç polis devlet adamlarını töhmet altında bırakacak bir ‘kumpas’ mı kurmuş? ‘Andıç’ olayını hatırladım… 15 Mayıs 2024 | 3.475 Okunma Tasarruf tedbirleri patronları sevindirmiş.. Cadde ve sokaklarda LED ışıklandırmaya geçilecekmiş… 14 Mayıs 2024 | 2.203 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar