Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar 

“Bir hakîkat kalmasın âlemde Allah’ım nihân”, aslında Muallim Naci’nin bir şiirinin bir mısrası olduğu halde, eskilerin ağzında bir deyime dönüşerek yaygın kullanım...

“Bir hakîkat kalmasın âlemde Allah’ım nihân”, aslında Muallim Naci’nin bir şiirinin bir mısrası olduğu halde, eskilerin ağzında bir deyime dönüşerek yaygın kullanım kazanmıştı.

Şairin “Allah’ım dünyada hiçbir hakikat gizli kalmasın” anlamına gelen duası şu günlerde sürekli dilimde.

Önce üzerinde ‘gizli’ ibaresi bulunan, 1993 tarihli, kırmızı kapaklı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği tarafından hazırlanmış, üzerinde ‘Psikolojik Etkinlik Çalışmaları Sonuç Raporu’ yazan kitap bir hurdacıda bulundu ve 10Haber sitesi muhabiri Masum Gök tarafından haberleştirildi.

Dün de, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara’da uğradığı saldırıda hayatını kaybeden Ülkü Ocakları eski genel başkanı Sinan Ateş’le ilgili mahkemeye sunulan iddianame erişilir hale geldi. 

İki olay arasında ilk bakışta herhangi bir ilgi bulmak mümkün olmayabilir, ama benim açımdan ikisi arasında ilişki büyük.

Önce sizleri kırmızı kapaklı kitabın yayım tarihi olan 1993 yılına götürmem gerekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti hayvanları korumada yalnızları oynuyor 26 Temmuz 2024 | 995 Okunma Listede adım yok, üzüntülüyüm 25 Temmuz 2024 | 3.055 Okunma Biden’den Trump’a dengeyi değiştirebilecek bir sürpriz… 23 Temmuz 2024 | 1.617 Okunma Şifreleri doğru çözdüysem, ortaklık üç vakitte… 21 Temmuz 2024 | 4.232 Okunma Trump suikastçısı bana kimi hatırlattı bir bilseniz… 19 Temmuz 2024 | 1.050 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar