Mehmet Coşkundeniz Kimdir?

Mehmet Coşkundeniz  her ne kadar "Aşk Doktoru" olarak bilinse de, o bir gazetecidir. Posta gazetesinde "Aşk Doktoru" yazıları yazdığına aldanmayın, hergün elinize aldığınız Posta onun eseri. Posta'nın web sayfasını da Mehmet Coşkundeniz yönetiyor. Rıfat Ababay'ın en önemli kurmaylarından biri olan Mehmet Coşkundeniz, Mersin'de 1966 yılının 26 Şubat'ında dünyaya geldi. Üniversite yıllarına kadar, Mersin'de yaşadı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü'nden mezun olan Mehmet Coşkundeniz, aşık olduğu mesleğine 1987 yılında Güneş gazetesinde başladı. 

10 parmağında 10 marifeti olan "Aşk doktoru" Mehmet Coşkundeniz'in gazetecilik geçmişi polis muhabirliğinden gelir. Bir çok gazetede çalıştı, adliye, polis, hastane, muhabirliği ve siyasi haberler... sonra televizyon, yönetmen yardımcılığı ve metin yazarlığı. Mehmet Coşkundeniz tüm bu aşamalardan geçtikten sonra, Posta gazetesine 1995 yılında gece sorumlusu oldu. 1997 yılı Mehmet Coşkundeniz için, masa başında habercilik yılıydı, o sene Posta'nın haber müdürü oldu.

Mehmet Coşkundeniz'in nasıl "Aşk Doktoru" olduğunu, çok fazla aşk yaşamasına bağlayabiliriz. Evlilikleri, aşkları dilden dile dolaşır Mehmet Coşkundeniz'in... Hal böyle olunca aşk yazması kolay oldu. Aşkı yaşayan aşık olanın halinden anlar misali, önce Posta'nın Cumartesi ekinde yazmaya başladı... Yazdıkları ilgi çekince "Aşk Doktoru" oluverdi.. Gazetedeki yazıların ardından Aşk Doktoru radyoya taşındı ve 2003 Nisan - 2004 Haziran tarihleri arasında gazete köşesi ile aynı ismi taşıyan programı Radyo D'de yayınlandı.

Köşe yazılarını derlediği "Aşk Bize Yakıştı" adlı ilk kitabı Mart 2003'te yayımlanan Çoşkundeniz, büyük ilgi gördü. Sonraki kitabı olan "Sen Git Aşk Bana Kalsın" Eylül 2004'te yayımlandı. İlk baskısı birinci hafta tükendi. Yazarın diğer kitapları "Aşk Yakalar Seni", "Seni Seviyorum Çünkü", "Bana Bir Aşk Borçlusun", "Aldatan Kadınlar Anlatıyor" olarak devam etti.

17 kitap yayınlayan Coşkundeniz, özellikle orta yaşlı bekar kadınlar tarafından ilgiyle takip edilmekte. Özellikle 2014 yılında yayınlanan “Aşk Uykusu” adlı kitabı ilgiyle karşılandı. 2007 yılında Kanal D ekranlarında yayınlanan Dobra Dobra programında, Kibariye'nin, eşini haplarla obez haline getirip askere gitmesini önlediği iddiasını gündeme taşıyan şarkıcı Ümmiye ile Hüsnü Şenlendirici'yle aşk yaşadığını ve Deniz Seki'nin sevgilisini elinden aldığını iddia eden Şahmaral isimli iki şarkıcı kavga etmeye başladı.

Bu sırada programa konuk olarak katılan Mehmet Coşkundeniz, iki şarkıcı arasındaki kavgayı ayırmak isterken bir tırnak darbesiyle yüzü çizildi. Yaşanan bu olay televizyon ekranlarının en kitsch kavgalarından biri olarak tarihe geçerken Coşkundeniz de çizik darbesiyle istem dışı darp edilerek bu sahnede yer aldı.

Mehmet Coşkundeniz, 2015 yılında Star TV’de yayınlanan ve sunuculuğunu Murat Başoğlu'nun yaptığı, Seyfi Dursunoğlu, Nükhet Duru ve Ümit Erdim’in jüri olduğu "Benzemez Kimse Sana" yarışma programına katılarak ekranlara ve gündeme geldi.

Coşkundeniz, 2015 yılında 2. Sayfa programında Ata Demirer- Özge Borak çiftinin ayrılığı konuşulurken kendi evliliğinin de bittiği açıklayarak gündeme geldi. “Ben Bilmem Eşim Bilir” programına eski eşi Derya Coşkundeniz ile katıldıktan sonra ertesi gün ayrıldığını belirten Mehmet Coşkundeniz, evliliğinin nazardan ve büyüden ötürü bozulduğunu söyledi. Böylece Mehmet Coşkundeniz, 2015 yılında 4. evliliğini de sonlandırmış oldu.

BAZI YAZILARI
'Sen de beni aldat' diyor 01 Mart 2022 | 352 Okunma Sadakatsiz bir adam, cesaret bekleyen kadın 27 Şubat 2022 | 162 Okunma Senin mutluluğun benim mutluluğum 24 Şubat 2022 | 194 Okunma 3 aylık evliyken eşim beni aldattı 22 Şubat 2022 | 842 Okunma İhanet edip de yakalanmayan kimse yoktur 20 Şubat 2022 | 372 Okunma O sorular gerçekti 17 Şubat 2022 | 123 Okunma Romantizmi her güne nasıl yayabiliriz? 15 Şubat 2022 | 137 Okunma Sadece yalancı değil duygusal dolandırıcı 13 Şubat 2022 | 103 Okunma Para, şöhret, hepsi var! Peki neden boşanıyorlar? 10 Şubat 2022 | 332 Okunma Sevgiliyi 14 Şubat'ta nasıl mutlu etmeli? 08 Şubat 2022 | 104 Okunma
TÜM YAZILARI