PKK'ya çağrı: Êdî bese!

Toplam 12 ilden 120 aşiret lideri dün bir araya geldi ve PKK'ya 'êdî bese/ artık yeter' çağrısında bulundu. Yine Batman'ın köklü bir aşiretinin mensubu olan iş kadını Perinaz Yaman da 'êdî bese'...

Toplam 12 ilden 120 aşiret lideri dün bir araya geldi ve PKK'ya 'êdî bese/ artık yeter' çağrısında bulundu. Yine Batman'ın köklü bir aşiretinin mensubu olan iş kadını Perinaz Yaman da 'êdî bese' çağrısının sebeplerini anlatan derli toplu bir mektupla PKK'ya seslendi. PKK'nın kendisinden olmayan herkesi hedef aldığı bir coğrafyadan çıkan bu sesler çok kıymetli. O yüzden Perinaz Hanım'ın mektubunu paylaşıyorum:
Teker teker kaybêdîyoruz yeniden. 55 bin insanımızı kaybettik, son otuz yılda yüz bine yakın insanımız sakat, milyonlarca insanımız yoksulluk içinde göç etmek durumunda kaldı. Bunlar yetmêdî mi bizlere, sizlere. Daha ne kadar acı çekeceğiz daha ne kadar 16-20 yaşlarındaki evlatlarımızı toprağa vereceğiz? Yoksa onlar sizin evlatlarınız olmadığı için mi şiddet dışında bir arayışa izin vermiyorsunuz.
Dünün devleti diyordunuz inkâr, asimilasyon ve katliam yapıyor, bize siyaset yapma imkânı bırakmıyor. Demokratik haklarımızı kullandırmıyor diyordunuz, ya şimdi? 
Elinizi vicdanınıza koyun. Daha dün 6 milyon oy aldınız. 80 milletvekili kazandınız, o aşılmaz dêdîğiniz yüzde 10 barajını aştınız. Türkiye'nin her yerinden insanlar size oy verdi hem de sizinle müzakere eden bir lidere düşmanlık stratejisi uygulamanıza rağmen.
Bugün iktidarın hataları yanlışları diyorsunuz. Peki siz neden doğrusunu yapmıyorsunuz? Neden aklınıza şiddet dışında hiçbir şey gelmiyor? Neden siyaset yapıyorsunuz siz? Neden meclistesiniz? Neden belêdîyelerdesiniz? Neden siyasi parti kurdunuz? 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir imha kampı olarak Gazze 26 Nisan 2024 | 1.317 Okunma Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 604 Okunma Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.268 Okunma CHP’nin borçları meselesi 22 Nisan 2024 | 1.755 Okunma Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.710 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar