Muhammed Mursi aynası

Mısır’ı koruyalım. Kazandığımız devrimi koruyalım. Alın terimizle ve şehiterimizin kanıyla iki  buçuk sene içinde kazandığımız devrimi koruyalım.

Benimle olanlar ve bana karşı olanlar, sakın devrimi bizden geri almasınlar. Hangi bahaneyle olursa olsun. Bahaneler çok. Devrimi nasıl koruyabiliriz? 25 Ocak devriminin hedeflerine ulaşması, hakkı ve hukukumuzu korunmanın bedeli olarak canımla sizlerin ve bütün çocuklarımızın hayatını korumak istiyorum. Bizden sonrakilere gelecek erkek evlatlarımızı, kızlarımızı korumak istiyorum. Çocuklarına anlatacaklar. “Sizin ecdadınız adamdılar” diyecekler. Hiçbir zaman haksızlığa boyun eğmeyin. Sakın aldanıp tuzaklara düşmeyin. Haktan ve hukuktan vazgeçmeyin.” Mursi’nin darbeden kısa süre önceki son konuşmasından cümleler.

***

Bölgenin diktatörlerine karşı demokrasi ve seçim talebiyle gelişen yasemin kokulu Arap Baharı Kahire sokaklarına 25 Ocak 2011’de ulaşmıştı. Hüsnü Mübarek gitmiş ülke ilk kez seçim yapmıştı. Seçimle gelen ilk cumhurbaşkanı Mursi’ye uygar dünya ve iç sistem bir yıl dayanabildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Üsküdar’da yılın sonu 30 Ocak 2021 | 193 Okunma Üsküdar’da yılın sonu 30 Aralık 2020 | 181 Okunma Üsküdar’da yılın sonu 30 Aralık 2020 | 21 Okunma İş hayatındaki terör 23 Aralık 2020 | 246 Okunma Dünyaya neden 16 Aralık 2020 | 171 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar