İş hayatındaki terör

Kararmış bir kalbin başkaları üzerine düşen ne çok gölgesi var. Bu karabasanlar toplum ev aile içinde ortaya çıktığı gibi iş yerlerinde de kendini gösteriyor.

Kararmış bir kalbin başkaları üzerine düşen ne çok gölgesi var. Bu karabasanlar toplum ev aile içinde ortaya çıktığı gibi iş yerlerinde de kendini gösteriyor. Bazen küçücük bir yetkiyi, imkanı, yönetsel bir konumu elde eden kişi, içindeki bütün zaafları ayna gibi yansıtmaya başlıyor. Mobbing kelimesi böyle girdi hayatımıza. İş hayatında adını koymakta zorlandığımız psikolojik teröre 80’li yıllarda verilen ad. Baskı, taciz, sıkıntı verme, rahatsız etme, ruhsal örseleme, yıldırma, görmezden gelme, gruptan izole etme, mesleğiyle ilgili bilgi saklama, güvenilmediğini hissettirme gibi saymakla bitmeyen incitme basamaklarının, insanı ağır çekimde yıkıma uğratması.   

Türkçede “yıldırma” ve “psikolojik terör” kelimesini kullanıyor kimi uzmanlar. Yıldırmaya maruz kalan insanların uğradığı yıkım ve başlangıçta göze görünmeyen baskıların açtığı hasar gibi, bu eylemleri yapanların profili de araştırma konusu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Üsküdar’da yılın sonu 30 Ocak 2021 | 193 Okunma Üsküdar’da yılın sonu 30 Aralık 2020 | 181 Okunma Üsküdar’da yılın sonu 30 Aralık 2020 | 21 Okunma İş hayatındaki terör 23 Aralık 2020 | 246 Okunma Dünyaya neden 16 Aralık 2020 | 171 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar