Karşılaşmalar

Pandemi ekonomiyi gündelik yaşamı ruh sağlığımızı genelde olumsuz manada değiştirip dönüştürdüğü gibi kültür sanat alanını da sekteye uğrattı. Nice kıymetli projeler sergiler konserler askıya alındı.

Pandemi ekonomiyi gündelik yaşamı ruh sağlığımızı genelde olumsuz manada değiştirip dönüştürdüğü gibi kültür sanat alanını da sekteye uğrattı. Nice kıymetli projeler sergiler konserler askıya alındı. Çevrimiçi dünyada bazı etkinlikler yapılıyor ama sergileri doğal atmosferi içinde temaşa edebilmek, sanatçılarla göz göze gelmek büyük bir nimetmiş meğer bunu anladık.
 
Tophane-i Amire gibi büyüleyici bir ortamda Karşılaşmalar/Contemporary Turkish Art sergisinin açılması son zamanların en sevindirici ve umut tazeleyici olaylarından biri oldu. 19 sanatçının 95 eseriyle buluştuğumuz serginin küratörü Ahmet Özel, karşılaşmaların aslında bir kader anı olduğunu söylüyor serginin temasını anlatırken. İnsanlar nasıl bir kaderle buluşup ortak hayat yolunu yürümeye başlıyorsa, resimlerin, görsel eserlerin ve onları üreten sanatçıların da oluşturdukları enerji üzerinden birbirleriyle iletişime geçmeleri, ortak bir güç uyum ve simya oluşturmaları mümkün. Bu düşünceyle aynı başlıkla birçok sergiye imza atmış bir sanatçı olan Özel, ressam, küratör ve Bağımsız Sanat Vakfı başkanı Hülya Yazıcı’nın da tam desteğini almış. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinin işbirliğiyle açılan sergiyi salgın koşullarına uygun biçimde gezebilmek, imece usulü hazırlanmış, sanatçıları ortak duygularda birleştirmiş derinlikli eserler arasında soluk alıp vermek çok kıymetli. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Üsküdar’da yılın sonu 30 Ocak 2021 | 193 Okunma Üsküdar’da yılın sonu 30 Aralık 2020 | 181 Okunma Üsküdar’da yılın sonu 30 Aralık 2020 | 21 Okunma İş hayatındaki terör 23 Aralık 2020 | 246 Okunma Dünyaya neden 16 Aralık 2020 | 171 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar