Kutuplaştırarak yoksullaştırma uluslararası bir operasyondur

Ortak değerlerin unutulup sadece kutuplaşmaya neden olan ayrılıkçı fikirlerin sürekli işlendiği tek coğrafya İslam coğrafyası.Körfezde Katar’la Arabistan’ın başını çektiği 7...

Ortak değerlerin unutulup sadece kutuplaşmaya neden olan ayrılıkçı fikirlerin sürekli işlendiği tek coğrafya İslam coğrafyası.

Körfezde Katar’la Arabistan’ın başını çektiği 7 ülke arasında yaşanan suni kriz bir kez daha gösterdi ki bizdeki yani Türkiye’deki Sünni-Alevi, Türk-Kürt, Laik-dindar kutuplaşmasını körükleyenler aynı körüğü bütün İslam ülkelerinde kullanıyor.

Bütün İslam ülkelerinde aynı kardeş kavgası yaşanıyor.

Ticaret ve kültürel işbirliği en aza indirilirken, ortak değerlerin üstü örtülürken, batı dünyasında silah fabrikaları tam kapasite çalışıyor.

***

ABD Başkanı Trump’un Suudi Arabistan ve İsrail ziyaretinin hemen ardından Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen, Libya ve Maldivler Katar’la ilişkilerini kesti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dünya bu gençlerle güzelleşecek 19 Mayıs 2024 | 38 Okunma Mermer atıklarının muhteşem geri dönüşümü 15 Mayıs 2024 | 226 Okunma Küresel şirketler anneyi sevmez 12 Mayıs 2024 | 57 Okunma Boykotta kafalar neden karışık 08 Mayıs 2024 | 270 Okunma Macun tüpten çıktı 05 Mayıs 2024 | 110 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar