Göçmen nüfusun yerli nüfusu geçtiği tek il: Kilis

Bugüne kadar gittiğim her Anadolu şehri, ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğumuzu gösterdiği için insanıyla, coğrafyasıyla, ekonomik ve sosyal zenginliğiyle, mimari yapısıyla beni olumlu anlamda hem...

Bugüne kadar gittiğim her Anadolu şehri, ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğumuzu gösterdiği için insanıyla, coğrafyasıyla, ekonomik ve sosyal zenginliğiyle, mimari yapısıyla beni olumlu anlamda hem şaşırtmış hem de mutlu etmiştir.

Sınır şehri Kilis de bunlardan biri.

Geçen hafta sonu Türkiye İhracatçılar Merkezi (TİM) heyeti ile birlikte gittiğimiz Kilis ziyareti de böyle oldu.

Kilis topraklarında yer alan Öncüpınar gümrük kapısında Mart ayı ihracat rakamları açıklanırken sınırın hemen öbür tarafındaki teröristlerin Kilis’e roket attıkları Burseya dağı tam karşımızda duruyordu.

Yürüyüşle yarım saatlik mesafede olan bu dağın son derece modern tüneller ve ağır silahlarla terörist yuvası haline getirilene kadar neden temizlenmediğini düşünmemek elde değil. Burseya, Kuzey Suriye’de Halep ili içerisinde Azez ile Afrin arasında yer alan rakımı 848 olan bir dağ.

**

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dünya bu gençlerle güzelleşecek 19 Mayıs 2024 | 38 Okunma Mermer atıklarının muhteşem geri dönüşümü 15 Mayıs 2024 | 226 Okunma Küresel şirketler anneyi sevmez 12 Mayıs 2024 | 57 Okunma Boykotta kafalar neden karışık 08 Mayıs 2024 | 270 Okunma Macun tüpten çıktı 05 Mayıs 2024 | 110 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar