Fransa ile dün, bugün, yarın

Dün; Osmanlı-Fransız ilişkileri Kutsal Roma İmparatoru olarak görülen Şarlken’e yenilen Fransuva’nın Kanuni’den yardım istemesiyle başladı. Kanuni Sultan Süleyman Şarlken’e karşı bir denge oluşturmak ve Avrupa Hristiyan birliğini...

Dün;

Osmanlı-Fransız ilişkileri Kutsal Roma İmparatoru olarak görülen Şarlken’e yenilen Fransuva’nın Kanuni’den yardım istemesiyle başladı.

Kanuni Sultan Süleyman Şarlken’e karşı bir denge oluşturmak ve Avrupa Hristiyan birliğini parçalamak için Fransa’yı destekledi.

Osmanlı Devleti’nin desteğini kaybetmek istemeyen Fransuva, Kanuni’ye bir elçi göndererek, birtakım ayrıcalıklar talep etti. Taraflar arasında dostluk ve ticaret antlaşması imzalandı.

Fransa’ya Osmanlı topraklarında ve limanlarında ticaret yapma imkanı veren Kanuni, İslam dünyasına karşı birleşmek isteyen Hristiyan Birliğini ilk parçalayan padişah.

Kanuni’den sonra gelen diğer padişahlar da aynı siyaseti izlemiş ve Hristiyanların birlik olmalarını aralarından kendilerine yakın duranları destekleyerek engellemiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dünya bu gençlerle güzelleşecek 19 Mayıs 2024 | 38 Okunma Mermer atıklarının muhteşem geri dönüşümü 15 Mayıs 2024 | 226 Okunma Küresel şirketler anneyi sevmez 12 Mayıs 2024 | 57 Okunma Boykotta kafalar neden karışık 08 Mayıs 2024 | 270 Okunma Macun tüpten çıktı 05 Mayıs 2024 | 110 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar