Milli Eğitim Bakanı’na göre eğitimde çağ atlamışız!..

Yaşlı kadının dükkanı mahallenin simgelerinden biri olmuştu. Kimsenin etlisine sütlüsüne karışmadan yıllardır avuç içi kadar yerde el emeği göz nuru dikişler yapıyordu. En çok da...

Yaşlı kadının dükkanı mahallenin simgelerinden biri olmuştu.
Kimsenin etlisine sütlüsüne karışmadan yıllardır avuç içi kadar yerde el emeği göz nuru dikişler yapıyordu.
En çok da okulların milli bayram kutlamaları için düzenlenen etkinliklerin özel kostümlerini dikerek hayatını kazanıyordu.
Geçen gün oradan geçerken baktım, dükkan kapanmıştı!..
“Acaba hastalandı mı, yoksa başına kötü bir şey mi geldi” diye düşünürken köşebaşında göründü.

*  *  *

Son birkaç eşyasını toparlayıp götürmek için uğramış.
“Hayrola niçin kapattınız dükkanı” diye sorunca, şöyle bir sağa sola baktı ve ancak benim duyabileceğim kısık bir sesle “Okullar artık kostüm siparişi vermiyorlar. Çünkü yöneticiler üzerlerindeki ağır baskı nedeniyle milli bayramları eskisi gibi kutlamaktan korkuyorlar. İş olmayınca neden boşu boşuna kira vereyim” dedi.
Sonra titreyen elleriyle kilidi açtı. İçerisi hâlâ kumaş ve iplik kokuyordu.
Ne hissettiğini sorunca “Ah hiç sormayın… Neredeyse hayatım burada geçti. Çok güzel, unutulmaz günler yaşadım… Öyle zamanlar oldu ki çocukların giysilerini merasime yetiştirebilmek için gece-gündüz çalıştım. Sonra koşarak kostümlerini almaya gelen evlatlarımın sevinçlerini, mutluluklarını onlar kadar sevinç ve heyecanla paylaştım… Bundan sonra beni o anılar yaşatacak!..”
Teselli etmeye çalıştım ama nafile… Ne var ne yok bir valize doldurarak çıktık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.395 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 111 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 413 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 331 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar