Mehmet harikalar diyarında!

Size de öyle oluyor mu? Bazı gelişmeler karşısında kendinizi, “bunlar benim aklımla alay mı ediyorlar” derken buluyor musunuz?

Bana çok sık oluyor.

En son bu hafta sonu aynı duyguyu yaşadım.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Brüksel’deki Bruegel isimli düşünce kuruluşunda yaptığı konuşmanın Anadolu Ajansı ve TRT versiyonlarını görmüş, çok da önemsememiştim.

Ancak cumartesi günü Oksijen Gazetesi’nde konuşmanın AA ve TRT metinlerine yansımayan bölümlerini görünce, abartmıyorum, “Mehmet Şimşek harikalar diyarında” duygusundan kaçamadım.

Gelin önce Şimşek’in neler dediğine bakalım:

 “Neden Avrupa Birliği’ne ihtiyacımız var? AB, Orta ve Doğu Avrupa için bir değişim motoru görevi görmüştür. Bir çıpanız, bir dizi standardınız ve bir ilham kaynağınız olduğunda toptan dönüşüm daha kolaydır. İşte bu yüzden AB’ye ihtiyacımız var.

Ne kadar entegre olursak o kadar iyi. Çünkü AB ihracatımızın yüzde 41’ini ithalatımızın yüzde 31’ini doğrudan yabancı yatırım girişlerinin yüzde 60’ını oluşturuyor. Turist girişlerinin yüzde 41’i Avrupa’dan.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu işin doğasında var! 24 Temmuz 2024 | 4.427 Okunma Utanmadan, sıkılmadan..! 17 Temmuz 2024 | 3.604 Okunma Destan yazan millete bunlar reva mı? 15 Temmuz 2024 | 2.669 Okunma Deniz Zeyrek İtibar uçakta değil, refahta (!!!) 12 Temmuz 2024 | 3.105 Okunma TÜ!!!K 10 Temmuz 2024 | 4.816 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar